Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Εντάξει, το χρονοδιάγραμμα, μά κάτι… ξεχάσατε, κύριε Πρωθυπουργέ
ΕΚΒ: Εντάξει, το χρονοδιάγραμμα,  μά κάτι… ξεχάσατε, κύριε Πρωθυπουργέ

ΕΚΒ: Εντάξει, το χρονοδιάγραμμα, μά κάτι… ξεχάσατε, κύριε Πρωθυπουργέ

Μια εβδομάδα μόνο πριν από την επανεκκίνηση του Τουρισμού στην Χώρα μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει αδιαφορία για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι, την περασμένη Πέμπτη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να ανακοινώνει τα επίσημα χρονοδιαγράμματα επανέναρξης της τουριστικής λειτουργίας, ωσάν να επρόκειτο τις κτηριακές τουριστικές δομές να τις λειτουργήσουν αυτόματες μηχανές και όχι .

Εκτός από τις της σταδιακής επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, των καταλυμάτων και των λοιπών επιχειρήσεων εστίασης (για την οποία πρώτοι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανυπομονούν), ούτε μιά αναφορά, ούτε ένα κυβερνητικό μέτρο, για την οικονομική ενίσχυση των εξαθλιωμένων συναδέλφων στον Κλάδο. Ωσάν οι τελευταίοι να μην έχουν έξοδα, ωσάν να μην πρέπει να ζήσουν κι αυτοί και να φροντίσουν τις οικογένειές τους.

Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η υγειονομική κρίση απλώς ήρθε και επιδείνωσε την κατάσταση. Ο αντεργατικός Αρμαγεδδών για τον κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης είχε, όμως, αρχίσει πολύ νωρίτερα, με τα αλλεπάλληλα μνημονιακά «» στους εργοδότες.

Ασφαλώς και πρέπει να στηριχθούν οι που κλυδωνίζονται. Δεν μπορεί, όμως, από τα αναγκαία για τον Τουρισμό να εξαιρούνται οι εργαζόμενοι. Από καιρό, και ο Κλάδος και το Εργατικό Κέντρο φωνάζουμε ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι λοιποί απασχολούμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό παραμένουν εκτός ρύθμισης.

Συνάδελφοι, που το ταμείο ανεργίας τους έληξε, συνάδελφοι με ελάχιστα μεροκάματα, συνάδελφοι από επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στην κυριολεξία πεινάνε, εξαιρούνται απ’ την και δεν έχουν καμιά πρόσβαση στις ευνοϊκές διατάξεις (π.χ. μείωση ενοικίου, πάγωμα οφειλών στην Εφορία, ). Την ίδια , η επανασχόλησή τους και το των οικογενειών τους παραμένουν αβέβαια.

Για όλα αυτά, δεν ακούσαμε τίποτε από τον κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» στο αίτημά τους να κηρυχθεί εδώ και τώρα και υποχρεωτική η υπογραφείσα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, ενώ την ίδια , με άλλες «βολικές» Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, «στρώνει το χαλί» στους εργοδότες για να ολοκληρώσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Αν η Κυβέρνηση επιθυμεί ένα πραγματικά υγιή Τουρισμό, τότε θα πρέπει άμεσα να φροντίσει, μαζί με τη λήξη της υγειονομικής καραντίνας και για τη λήξη της οικονομικής καραντίνας τους, που η ίδια προκάλεσε. Σε διαφορετική περίπτωση, την προειδοποιούμε ότι, με την τακτική της αυτή, σύντομα θα «θερίσει θύελλες».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση