Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Εκπροσώπηση εργαζομένων στον ΕΦΚΑ
ΕΚΒ: Εκπροσώπηση εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

ΕΚΒ: Εκπροσώπηση εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

    Είναι προφανές ότι στο «νεόδμητο» Ασφαλιστικό συνονθύλευμα που η Κυβέρνηση «δημιούργησε» συνεργώντας με τους «Θεσμούς», αποκαλώντας το ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης), η θεσμοθετημένη εκπροσώπηση των εργαζομένων, ενοχλούσε, μάλλον  και γι αυτό κρίθηκε ως …μη απαραίτητη!

Για πρώτη φορά, έτσι, στην ιστορία του τόπου η Κυβέρνηση -ΑΝΕΛ καταργεί τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ, γεγονός, που εγείρει εύλογα ερωτήματα, δεδομένης της αδιάλειπτης, μέχρι τώρα, θεσμικής παρουσίας εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Τοπικές Επιτροπές του στον μεγαλύτερο εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΙΚΑ!

Με τον τρόπο αυτό, οι βασικοί χρηματοδότες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιρούνται, προφανώς για να μην υπάρχει κανένας δημοκρατικός κοινωνικός έλεγχος στη διαχείριση του Υπερταμείου!

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, με την εν λόγω διάταξη που πέρασε σε άσχετο νομοσχέδιο, εκτίθεται και μάλιστα παγκοσμίως! Αποδεικνύει ότι με την μεθόδευση αυτή επιχειρεί να οδηγηθούμε σε οργανωτικό λαβύρινθο και τελικά σε αδιέξοδο στη διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων των ασφαλισμένων.

Στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στην της εργατικής εκπροσώπησης, αναμένεται να οδηγηθεί και η συγκρότηση των νέων Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΙΚΑ, στις οποίες μέσω των Συνδικαλιστικών Οργάνων των  εργαζόμενων διασφαλιζόταν    η αδιάλειπτη συμμετοχή 150 εκπροσώπων των εργαζομένων, σ’ όλη τη Χώρα, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους από παράνομες πράξεις των ασφαλιστικών οργάνων.

Δυστυχώς οι άμεσες και οι έμμεσες παρεμβάσεις στη συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων πληθαίνουν, σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενες στα τους δικαιώματα που διακυβεύουν και το κοινωνικοασφαλιστικό τους μέλλον.

Ζητούμε εκ νέου από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας να αποκαταστήσει, έστω και τώρα, τη μέχρι σήμερα αυτοτελή εργατική εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να γνωρίζουν έγκαιρα και να αποτρέπουν τις αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις στα δικαιώματά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση