Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021
ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021

ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021

Το Εργτοϋπλληλικό Κέντρο (ΕΚΒ), για το Νέο Έτος, εύχεται στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους Υγεία, προσωπική και οικογενειακή, προκοπή και καλύτερες μέρες. 

Οι καλύτερες μέρες δεν πρόκειται, όμως, να ‘ρθούν μόνο με τις ευχές. Χρειάζεται όλοι να παραμείνουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να πάρουμε πίσω εκείνα που μας άρπαξαν, κορυφώνοντας την επίθεσή τους στα εργατικά δικαιώματα, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Το 2020 ήταν χρονιά πρωτοφανούς εργασιακής καί οικονομικής καταβύθισης. Την μακρά περίοδο των μνημονίων διαδέχθηκε η βολική για την Κυβέρνηση, τους Βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς Ομίλους πανδημία του 19, που οδήγησε στη γιγάντωση της ς, τον μαρασμό ολόκληρων Κλάδων, με εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας , και στην ολοκληρωτική απώλεια των εργατικών δικαιωμάτων μας.

Αυτές τις ανοιχτές πληγές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να κλείσουμε το 2021.

Αρνούμαστε να γίνουμε εμείς ξανά τα μιάς κρίσης, με επιλεκτικές πάντοτε τις συνέπειες. Οι εργαζόμενοι αρκετά πλήρωσαν μέχρι σήμερα. Καιρός να πληρώσουν και εκείνοι που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος μας, αδιαφορώντας για την κατάντια τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την εμπορευματο του ανθρώπινου πόνου, για την απαξίωση της Δημόσιας ν Παιδείας.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και όσους προσδοκούν ότι οι εργαζόμενοι, με φόβητρο τα μέτρα για τον κορωναϊό, θα φιμωθούν και θα σκύψουν το κεφάλι, αποδεχόμενοι στωϊκά τα νέα ληστρικά και τις εργατοκτόνες εκθέσεις εμπνεύσεως Πισσαρίδη, ότι πλανώνται πλάνην οικτρά.

Το 2021 θα είναι χρονιά επαγρύπνησης και πάλης, για να πέσουν οι μάσκες και οι εργαζόμενοι να αναπνεύσουν ελεύθερα. Θα είναι, όμως, και χρονιά απόδοσης ευθυνών, σ' εκείνους που ενσυνείδητα μας οδήγησαν ως εδώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση