Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021
ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021

ΕΚΒ: Χρονιά επαγρύπνησης και πάλης το 2021

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου (), για το Νέο Έτος, εύχεται στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους Υγεία, προσωπική και οικογενειακή, προκοπή και καλύτερες μέρες. 

Οι καλύτερες μέρες δεν πρόκειται, όμως, να ‘ρθούν μόνο με τις ευχές. Χρειάζεται όλοι να παραμείνουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να πάρουμε πίσω εκείνα που μας άρπαξαν, κορυφώνοντας την επίθεσή τους στα εργατικά δικαιώματα, με πρόσχημα την υγειονομική .

Το 2020 ήταν χρονιά πρωτοφανούς εργασιακής καί οικονομικής καταβύθισης. Την μακρά περίοδο των μνημονίων διαδέχθηκε η βολική για την Κυβέρνηση, τους Βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς Ομίλους πανδημία του covid 19, που οδήγησε στη γιγάντωση της ανεργίας, τον μαρασμό ολόκληρων Κλάδων, με εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας , και στην ολοκληρωτική απώλεια των εργατικών δικαιωμάτων μας.

Αυτές τις ανοιχτές πληγές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να κλείσουμε το 2021.

Αρνούμαστε να γίνουμε εμείς ξανά τα μιάς κρίσης, με επιλεκτικές πάντοτε τις συνέπειες. Οι αρκετά πλήρωσαν μέχρι σήμερα. Καιρός να πληρώσουν και εκείνοι που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος μας, αδιαφορώντας για την κατάντια τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου, για την απαξίωση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και όσους προσδοκούν ότι οι , με φόβητρο τα μέτρα για τον κορωναϊό, θα φιμωθούν και θα σκύψουν το κεφάλι, αποδεχόμενοι στωϊκά τα νέα ληστρικά και τις εργατοκτόνες εκθέσεις εμπνεύσεως Πισσαρίδη, ότι πλανώνται πλάνην οικτρά.

Το 2021 θα είναι χρονιά επαγρύπνησης και πάλης, για να πέσουν οι μάσκες και οι εργαζόμενοι να αναπνεύσουν ελεύθερα. Θα είναι, όμως, και χρονιά απόδοσης ευθυνών, σ’ εκείνους που ενσυνείδητα μας οδήγησαν ως εδώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ψυχοσάββατο & εορτή  Πεντηκοστής στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου #Ψυχοσάββατο - https://t.co/tPkhLnxOHW -

  • Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου - https://t.co/9JktwIy5Ti… -

  • Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου #ΟργανισμόςΛιμένοςΒόλουΑΕ - https://t.co/bdzqwbMq2s -

"Αλιεύοντας" την είδηση