Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Ανοίκειος ο ρόλος του «λαγού» για την ΑΓΕΤ
ΕΚΒ: Ανοίκειος ο ρόλος του «λαγού»  για την ΑΓΕΤ

ΕΚΒ: Ανοίκειος ο ρόλος του «λαγού» για την ΑΓΕΤ

Δυστυχώς και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», οι φόβοι, που σχεδόν πρώτοι από όλους διατυπώσαμε, ότι δηλαδή η Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, με αφορμή την υγειονομική κρίση ( 19), θα αποτελούσε το πρόσφορο εργοδοτικό πρόσχημα για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, επαληθεύονται.

Και επαληθεύονται, με κραυγαλέες περιπτώσεις, που, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι-θύματα δεν εμπίπτουν στις ειδικές προϋποθέσεις, που ορίζει η εν λόγω ΠΝΠ.

Γιατί ασφαλώς, και παρά τη νυν ή την προηγηθείσα (με τα μνημόνια) οικονομική κρίση, η δεν συμπεριλαμβάνεται στις που υπέστησαν ζημία, αλλά σ’ εκείνες που απλώς κατέγραψαν μείωση των κερδών τους.

Έτσι, δεν έχει τώρα καμιά νόμιμη βάση η επιχειρηματολογία της Εταιρίας, για τη μεταφορά (με μονομερή της, μάλιστα, απόφαση) της ημερομηνίας καταβολής στο προσωπικό του «δώρου» του Πάσχα, καθώς τα ίδια τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας, δεν την εντάσσουν ασφαλώς σ’ εκείνες τις επιχειρήσεις, που είτε υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, είτε την ανέστειλαν, έχοντας υποστεί οικονομικό «κράχ».

Δόξα τω Θεώ, η κατατάσσεται στους επιχειρηματικούς γίγαντες και οικονομικούς πυλώνες της Χώρας, με υγιείς χρηματιστηριακούς δείκτες, και, ως εκ τούτου, δεν δικαιούται να βαφτίζει «χασούρα», την προσωρινή αυτή καθυστέρηση των ταμειακών της ροών και να κάνει, έτσι, συνειδητά τον «λαγό», για το άνοιγμα της αντεργατικής κερκόπορτας.

Το ΕΚΒ στηρίζει τις θέσεις  και τις όποιες αποφάσεις, του Σωματείου, ζητώντας επίσης από την Διοίκηση της Εταιρίας να αναθεωρήσει άμεσα την αναιτιολόγητη και αψυχολόγητη αυτή της ενέργεια. Ειδικά όταν η ενέργειά της αυτή στρέφεται κατά εργαζόμενων, που χρόνια τώρα, στήριξαν και στηρίζουν, με μέγιστο προσωπικό και οικογενειακό οικονομικό κόστος, την Εταιρία και ήταν και είναι αυτοί οι βασικοί συντελεστές της περίοπτης οικονομικής θέσης της.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση