Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΕΚΒ: Αγωνιστικό κάλεσμα για τη ΔΕΘ
ΕΚΒ: Αγωνιστικό κάλεσμα για τη ΔΕΘ

ΕΚΒ: Αγωνιστικό κάλεσμα για τη ΔΕΘ

Το επικείμενο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ (Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), στο οποίο  συμμετέχουμε με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΒ , είναι η  απάντηση στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα και στα κοροϊδίας της κυβέρνησης.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα. Ο εφιάλτης αποτυπώνεται καθημερινά στα ράφια των και στα τιμολόγια της ενέργειας (, φυσικό αέριο). Ένα μαύρο φθινόπωρο και ένας πιο παγωμένος χειμώνας περιμένει εκατομμύρια εργατικές οικογένειες.

Το όργιο αυξήσεων, στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, συνεχίζεται και χοντραίνει, με τις πλάτες της κυβέρνησης στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα όρια της φτώχειας, η θεσμική προστασία των εργαζομένων θυμίζει ανέκδοτο και επαφίεται στην… καλή βούληση των εργοδοτών! Κοινωνικό κράτος και ΕΣΥ καταρρέουν. Η δημόσια Παιδεία κολλεγιοποιείται και μετατρέπεται σε ιδιωτικό προνόμιο για λίγα, γερά πορτοφόλια. Η πραγματική κρατική πρόνοια για εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά αντικαθίσταται από επιδοματικές πολιτικές τριτοκοσμικού είδους.

Η κυβέρνηση από εγγυητής της βιοτικής καλυτέρευσης των εργαζομένων και του λαού, έγινε συνειδητά περιστασιακός χορηγός χαρτζιλικιών και βάουτσερ. Κάτι πολύ φυσικό, αφού στα ψιλά γράμματα της δήθεν λήξης της “ενισχυμένης εποπτείας” της χώρας μας, κρύβονται νέα επαχθή αντιλαϊκά και αντεργατικά “προαπαιτούμενα”. Με άλλα λόγια, τα μνημόνια συνεχίζονται μέσα από το νεοφιλελεύθερο ξεζούμισμα του λαού από την κυβέρνηση, που προσαρμόζει τα επιδοματικά της ψίχουλα στις αντεργατικές οδηγίες των δανειστών.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα δρόμο: της αντίστασης και της πάλης.

Στην εθιμική κυβερνητική κοροϊδία του κ. Πρωθυπουργού, από το βήμα της ΔΕΘ, και στις νέες εξαγγελίες και ψευτοϋποσχέσεις του, ενόψει των εκλογών, πρέπει να απαντήσουμε μαζικά με ένα βροντερό “ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ”, ” ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ”.

Ανεβαίνουμε στη ΔΕΘ, για τους πούμε:

– Χορτάσαμε από τα… γενναία σας πακέτα στήριξης. Από τις ψεύτικες διαρκώς εξαγγελίες σας.

– Δώστε πίσω αυτά που μας κλέψατε.

– Σταματήστε τη λεηλασία των φτωχών νοικοκυριών.

– Βάλτε τέλος στο φαγοπότι των τρωκτικών και στις δίχως όρια στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια.

– Αξιώνουμε αξιοπρεπείς μισθούς, με ουσιαστική του βασικού μισθού, που να υπερκαλύπτει την κλοπή των εισοδημάτων μας.

– Απαιτούμε την προστασία των εργαζόμενων, με την επανισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων.

– Υγιεινή και ασφάλεια σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα υλικά. Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν στη ζυγαριά του κέρδους.

– Επαναστελέχωση των κρατικών Ελεγκτικών μηχανισμών, με αναβάθμιση του ρόλου της Επιθεώρησης Εργασίας.

– Υλοποίηση ουσιαστικών πολιτικών για τη δημιουργία νέων θέσεων ς στον ξεχασμένο Νομό ς.

– Αξιοποίηση του πολύτιμου υποδομικού πλούτου της περιοχής μας για την τόνωση της ς, και του έμπειρου εργατικού της δυναμικού.

– Όχι στην ασυδοσία του Κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζόμενων, σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος του περιβάλλοντος.

– Όχι στην στρατιωτική εμπλοκή της Χώρας στα επικίνδυνα γεωστρατηγικά παιχνίδια των ισχυρών, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η αναχώρηση του λεωφορείου για τη θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14:30, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΕΚΒ, τηλ.: 24210-24735, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 09 Σεπτεμβρίου 2022.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση