Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Eκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ
Eκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ

Eκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ

Eκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Συλλόγου Συνταξιούχων . Μαγνησίας θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα ως την Παρασκευή 4-8 Ιουνίου 2018,  στο , από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο , όπου  έγινε διοικητικός απολογισμός της δράσης, οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός, ενώ εγκρίθηκε το .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Γιώργος Ρούσσας, είπε ότι δίνεται δυνατότητα στα μέλη να ενημερωθούν για τις εκτιμήσεις της Διοίκησης σχετικά με τη δράση και τις επόμενες κινήσεις.

Ο ίδιος ενημέρωσε θα γίνει ακόμη μια Πανθεσσαλική συγκέντρωση, στις 14 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ώστε οι συνταξιούχοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, που οδηγούν σε ολοένα και περισσότερες περικοπές, τόσο με την κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2019, όσο και με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 €.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσα οι συνταξιούχοι αναμένεται να χάσουν μόνο από το αφορολόγητο και με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, με την προσωπική διαφορά, άλλες δύο συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι ζητούν να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Κατρούγκαλου και να γίνει των ασφαλιστικών ταμείων, τρόπος με τον οποίο θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και όσα πλήρωσαν στον εργασιακό τους βίο πρέπει να επιστραφούν.

Για το σενάριο να επιστραφεί η 13η σύνταξη, για να ισοσκελιστεί η απώλεια από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ο κ. Ρούσσας τόνισε ότι από το νόμο Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι οι των συνταξιούχων θα γίνονται 12 μήνες τον χρόνο και κατηγόρησε την ότι με επιδόματα που είναι ψίχουλα, προσπαθεί  να λύσει το πρόβλημα. «Εμείς θέλουμε να μας επιστραφεί το σύνολο των απωλειών που είχαμε από το 2010», δήλωσε ο πρόδρος των συνταξιούχων.

Στη διάρκεια της συνέλευσης εξελέγη εφορευτική επιτροπή που θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέα διοίκησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση