Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Eκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δημοτικών υπαλλήλων
Eκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δημοτικών υπαλλήλων

Eκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δημοτικών υπαλλήλων

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΟΤΑ Μαγνησίας  σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Στο Δήμο οι άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 5.00 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι  θα ανακοινωθούν στις 7.00 το απόγευμα.

Σε σύνολο περίπου 540 εργαζομένων μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 100, ενώ την ψήφο των εργαζομένων δδικούν δύο ( «Απ. Πλαγεράς» και ΔΑΣ ΟΤΑ) και μια ανεξάρτητη υποψήφια, η Άννα Χατζηγεωργίου.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι ένα όργανο που ανήκει στην Περιφέρεια και στο οποίο συμμετέχουν, μετά από εκλογές, , στην επιτροπή που εξετάζει θέματα που αφορούν δημοτικούς υπαλλήλους  που αφορούν μετατάξεις, , ποινές κ.λπ.

Την πενταμελή επιτροπή των υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελούν τρεις διορισμένοι από το κράτος και δύο αιρετοί που εκλέγονται από την εκ διαδικασία που σήμερα γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Οι δύο υπάλληλοι είναι από το μόνιμο προσωπικό και ο ένας από τους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, κάτι που ισχύει για όλους τους Δήμους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου, ανέφερε ότι δικαίωμα έχουν να ψηφίσουν όλοι οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου και μόνιμοι, σύνολο περί στα 1.300 άτομα από όλο το Νομό.
Σε όλα τα Δημαρχεία έχουν τοποθετηθεί και συγκεκριμένα, μία κάλπη σε όλα τα Δημαρχεία, εκτός του Δήμου Βόλου όπου έχει στηθεί ακόμη μία κάλπη για τους αορίστου χρόνου όλης της χερσαίας Μαγνησίας στο Δημαρχείο του Βόλου και στα νησιά επίσης δύο κάλπες για τους μόνιμους και τους αορίστου.
Όπως δήλωσε η κα. Στάχτου για το ρόλο και τη σπουδαιότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων «Ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι πολύ μεγάλος, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που έχουμε δημάρχους που τρομοκρατούν και διώκουν συναδέλφους, γιατί μην ξεχνάμε ότι τα μέλη που θα εκλεγούν, θα εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο πειθαρχικό της Θεσσαλίας. Το προηγούμενοι διάστημα, είχαμε πειθαρχικά από δημάρχους της περιοχής μας άδικα μάλιστα κι αυτό φάνηκε γιατί όλοι οι συνάδελφοι αθωώθηκαν στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο».

ekloges-ipalliloi

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση