Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Έκλεισε το deal της JP Morgan για το 48,5% της Viva Wallet
Έκλεισε το deal της JP Morgan για το 48,5% της Viva Wallet

Έκλεισε το deal της JP Morgan για το 48,5% της Viva Wallet

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έπεσαν χθες το βράδυ οι υπογραφές στην οριστική πώλησης (Sales and Purchase Agreement – SPA) του 48,5% της Viva Wallet στην JP Morgan.

Η αμερικανική τράπεζα αποκτά τις όλων των μετόχων μειοψηφίας, δηλαδή των επενδυτικών funds Hedosophia και Deca όπως και του family office της Μαριάννας Λάτση, σε μια συναλλαγή που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε τα 820 εκατ. .

Υπενθυμίζεται ότι, το διάστημα αμέσως αφού έκλεισε η αρχική με τους μετόχους μειοψηφίας συνέχισαν οι συζητήσεις με τους ιδρυτές της εταιρείας, για μια σειρά θεμάτων που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν να κάνουν με την μελλοντική αποτίμηση της Viva Wallet και τα stock options για τους εργαζομέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr, η συμφωνία είχε οριστικοποιηθεί εδώ και δύο εβδομάδες, ωστόσο απομένουν να καθοριστούν λεπτομέρειες που αφορούν, αφενός το management της εταιρείας και αφετέρου τον ρόλο των ιδρυτών της Viva Wallet στην .

H JP Morgan έχει ήδη σει το σύνολο των μετατρέψιμων ομολογιών, αξίας 80 εκατ. δολαρίων, από το σχήμα Tencent – – Breyer Capital στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης μελλοντικής αλλαγής μετοχικών συσχετισμών.

Σημειώνεται ότι η Viva Wallet έχει τραπεζική άδεια σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, κι αυτό ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την JP Morgan ώστε να τη δδικήσει και να εισέλθει σ' αυτό τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση