Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών
Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών

Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών

Πιο εύκολη φιλοδοξεί να κάνει την είσοδο στη χώρα πολιτών τρίτων χωρών που έρχονται για να συμμετάσχουν σε , εκθέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις τροπολογία για τη θεσμοθέτηση της λεγόμενης «Business » που κατέθεσε, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται να εισαχθεί στην προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία που προβλέπει η τροπολογία είναι η ακόλουθη: Ελληνες , της και χωρών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή ακόμη και από τρίτες χώρες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην θα υποβάλουν στις ελληνικές προξενικές αρχές έντυπο πρόσκλησης των πολιτών τρίτης χώρας που επιθυμούν να έρθουν στην για συναντήσεις, , εκθέσεις, διασκέψεις ή εμπορικού και βιομηχανικού χαρακτήρα. Το έντυπο αυτό ενέχει και την ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας των πολιτών για τους οποίες αιτείται η θεώρηση βίζας.

Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, η τροπολογία προβλέπει ότι η ακρόαση για την υποβολή της αίτησης για τα πρόσωπα που αφορά η εν λόγω ρύθμιση θα καθορίζεται κατά προτεραιότητα εντός δύο εργάσιμων ημερών και εφόσον η αίτηση είναι παραδεκτή, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών.

Ο τύπος και το περιεχόμενο του εντύπου πρόσκλησης, τα κριτήρια προσδιορισμού της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του προσκαλούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, το ύψος της χρηματικής εγγύησης που απαιτείται, οι λεπτομέρειες καταβολής και η διαδικασία σε περίπτωση κατάπτωσής της, καθώς και κυρώσεις που αφορούν τον αποκλεισμό του αιτούντος ή του προσκαλούντος από τη διαδικασία χορήγησης προσκλήσεων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι αυτή απαντά στο διαχρονικό αίτημα των επιμελητηρίων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να φιλοξενούν επιχειρηματικούς επισκέπτες, καθώς μέχρι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με χρονοβόρες διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών.

«Επιχειρηματική βίζα» έχουν θεσμοθετήσει ήδη 21 της ενισχυμένης συνεργασίας Σένγκεν.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση