Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών
Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών

Έκδοση βίζας για επιχειρηματίες εντός 15 ημερών

Πιο εύκολη φιλοδοξεί να κάνει την είσοδο στη χώρα πολιτών τρίτων χωρών που έρχονται για να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις τροπολογία για τη θεσμοθέτηση της λεγόμενης «Business Visa» που κατέθεσε, χθες, ο αναπληρωτής Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται να εισαχθεί στην προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία που προβλέπει η τροπολογία είναι η ακόλουθη: Ελληνες , της και χωρών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή ακόμη και πολίτες από τρίτες χώρες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα θα υποβάλουν στις ελληνικές προξενικές αρχές έντυπο πρόσκλησης των πολιτών τρίτης χώρας που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα για συναντήσεις, συνέδρια, εκθέσεις, διασκέψεις ή εμπορικού και βιομηχανικού χαρακτήρα. Το έντυπο αυτό ενέχει και την ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας των πολιτών για τους οποίες αιτείται η θεώρηση ς.

Προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, η τροπολογία προβλέπει ότι η ακρόαση για την υποβολή της αίτησης για τα πρόσωπα που αφορά η εν λόγω ρύθμιση θα καθορίζεται κατά προτεραιότητα εντός δύο εργάσιμων ημερών και εφόσον η αίτηση είναι παραδεκτή, η θα πρέπει να λαμβάνεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών.

Ο τύπος και το περιεχόμενο του εντύπου πρόσκλησης, τα κριτήρια προσδιορισμού της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του προσκαλούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, το ύψος της χρηματικής εγγύησης που απαιτείται, οι λεπτομέρειες καταβολής και η διαδικασία σε περίπτωση κατάπτωσής της, καθώς και κυρώσεις που αφορούν τον αποκλεισμό του αιτούντος ή του προσκαλούντος από τη διαδικασία χορήγησης προσκλήσεων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι αυτή απαντά στο διαχρονικό αίτημα των επιμελητηρίων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να φιλοξενούν επιχειρηματικούς επισκέπτες, καθώς μέχρι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με χρονοβόρες διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών.

«Επιχειρηματική » έχουν θεσμοθετήσει ήδη 21 κράτη-μέλη της ενισχυμένης συνεργασίας Σένγκεν.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση