Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εκδήλωση για τα παιδιά στο ΕΚΒ από ταξικά σωματεία
Εκδήλωση για τα παιδιά στο ΕΚΒ από ταξικά σωματεία

Εκδήλωση για τα παιδιά στο ΕΚΒ από ταξικά σωματεία

   Η ταξική αλληλεγγύη, με σημείο ς τα μικρά παιδιά, ήταν στο επίκεντρο της όμορφης εκδήλωσης που διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», το Σωματείο της «ΒΕΜΕΚΕΠ», το Σωματείο «Λεβεντέρη» και η Εργοστασιακή Επιτροπή του «ΚΙΟΛΕΪΔΗ», το πρωί του περασμένου Σαββάτου .

Η αίθουσα γέμισε από εκατοντάδες μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια που συνοδευόμενα από τους γονείς τους, συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στην όμορφη αυτή εκδήλωση.

H εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Στεργίου Κώστα, ο οποίος τόνισε ότι και η φετινή Χριστουγεννιάτικη είναι αφιερωμένη στα παιδιά των μεταλλεργάτων και φτιάχτηκε με μεράκι από μικρούς και μεγάλους. Κάλεσε επιπλέον, όλους τους μεταλλερ με τις οικογένειές τους, να σπάσουν τον φόβο και την μοιρολατρία και μέσα από το Συνδικάτο και τα Σωματεία τους, να συμμετέχουν δυναμικά στους αγώνες που έρχονται απέναντι στην συνεχιζόμενη της Κυβέρνησης, σε μισθούς και δικαιώματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η βαρυστομαχιά του Αϊ-Βασίλη» από την Θεατρική Ομάδα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, με την συμμετοχή και μικρών παιδιών. Το θεατρικό έκανε τους μικρούς θεατές και τους γονείς τους να διασκεδάσουν και κέρδισε το δυνατό χειροκρότημά τους, κλείνοντας με τα παρακάτω λόγια: «…Και κάτι άλλο είναι σίγουρο/Και πρέπει να το πράξουν/Τα παιδιά αν ενωθούν Μπορούν/Και τον κόσμο θα αλλάξουν…»

Ακολούθησαν χοροί σε ρυθμούς από την Σχολή Χορού “Antigravity Dance Lab” καθώς και μουσικό μέρος με γιορτινά και .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα δώρων σε όλα τα παιδιά, καθώς και ενός αναμνηστικού με αποσπάσματα από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι ».

Τέλος, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν και γλυκά από τον γιορτινό μπουφέ που στήθηκε στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

6624

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση