Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή 24 πρώην εργαζoμένων στην ΙΜΑΣ
Εκδικάστηκε σήμερα  η αγωγή  24 πρώην εργαζoμένων στην  ΙΜΑΣ

Εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή 24 πρώην εργαζoμένων στην ΙΜΑΣ

Εκδικάστηκε σήμερα στο Βόλο η που έχουν υποβάλλει 24 από τους πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία Ι, ζητώντας να επαναπροσληφθούν από τη στιγμή που η εταιρεία επαναλειτουργήσει το τμήμα κατασκευών, δεδομένου ότι το τμήμα πωλήσεων λειτουργεί κανονικά. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγους μήνες.

H σημερινή έγινε έπειτα από δύο αναβολές που ζήτησαν οι εργαζόμενοι, με την εταιρεία να τους έχει υποβάλλει για οικονομική ζημία επειδή οι δικηγόροι της και στελέχη από τη μητρική εταιρεία στη ερμανία είχαν προσέλθει στα δικαστήρια και η δίκη δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα.

Μάλιστα ζητά από τον καθένα να πληρώσει ποσά από 500 έως και 1.000 ευρώ, αν με το μισθό που ελάμβαναν.

H συγκεκριμένη αγωγή της εταιρείας εναντίον των θα εκδικαστεί στις 4 Οκτωβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον πρώην εργαζόμενο κ. Πανόπουλο, οι πληροφορίες τους είναι ότι η εταιρεία θα ανοίξει εκ νέου το κατασκευαστικό τμήμα του εργοστασίου και αυτό που ζητούν με την αγωγή είναι να προσληφθούν οι 24 ενάγοντες πρώτα και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατά προτεραιότητα.

Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία απλώς ανέστειλε τη λειτουργία του κατασκευαστικού τμήματος και εξανάγκασε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν έστω με οικειοθελή αποχώρηση, για να προσλάβει άλλους με χαμηλά ημερομίσθια και ατομικές συμβάσεις και πρόσθεσε: “Από τη στιγμή που δεν κλείνεις το εργοστάσιο και δεν το εκποιείς αλλά έχει το ίδιο ΑΦΜ και το τμήμα πωλήσεων, άρα ανέστειλες λειτουργία παραγωγής και δεν την καταργείς. Αυτοί θέλουν επαναλειτουργία με χαμηλό μεροκάματο. Αυτή τη στιγμή το έργο που είχε αναλάβει η Ι για τη εκτελείται στη ερμανία και το προϊόν έρχεται έτοιμο και το πουλά η ΙΜΑΣ στο Βόλο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση