Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » EKB:«Σε τραγική θέση ασφαλισμένοι, λόγω μη χορήγησης συντάξεων από το ΙΚΑ»
EKB:«Σε τραγική θέση ασφαλισμένοι, λόγω μη χορήγησης συντάξεων από το ΙΚΑ»

EKB:«Σε τραγική θέση ασφαλισμένοι, λόγω μη χορήγησης συντάξεων από το ΙΚΑ»

Άμεση λύση για τη χορήγηση συντάξεων από το ΙΚΑ ζητά με του το ΕΚΒ από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην αναφέρεται: “Δραματικές κοινωνικές διαστάσεις τείνει να πάρει στην πόλη μας, η χορήγησης από το ΙΚΑ των συντάξεων γήρατος, κύριων και επικουρικών, από 13/5/2016, σε δικαιούχους ασφαλισμέ.

Ως αιτιολογία, από το ΙΚΑ προβάλλεται η αντικειμενική υπηρεσιακή του αδυναμία να προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων, λόγω της καθυστέρησης αποστολής από το αρμόδιο Υπ. Εργασίας – Κοιν. Ασφαλίσεων των ερμηνευτικών Εγκυκλίων επί του ψηφισθέντος νέου Ασφαλιστικού Νόμου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, το ΙΚΑ, από τις 13/5/2016 να μην χορηγεί ούτε καν τις ς, παρά μόνον προσωρινές, γεγονός που προκαλεί, πλέον, καθολικό κοινωνικό πρόβλημα!

Ασφαλώς, κε Υφυπουργέ, δεν τιμά την εικόνα της Κοινωνικής Ασφάλισης της Χώρας, η κατάσταση απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει , κάποιοι από τους οποίους είναι χήροι ή χήρες, στους οποίους το Κράτος αρνείται το δικαίωμα, για θανάτους αγαπημένων προσώπων τους που έχουν συμβεί μετά τις 13/5/2016, να τους χορηγηθεί σύνταξη.

Δεν πρόκειται για προσπάθεια «δραματος» μιάς κατάστασης, αλλά για την τραγική αποτύπωση της πραγματικότητας, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εξ αιτίας της περίεργης (όσο και επικίνδυνης) ολιγωρίας του Υπουργείου Σας να αποστείλει στον μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Φορέα της Χώρας τις ερμηνευτικές Εγκυκλίους, «λύνοντάς του τα χέρια» για να χορηγήσει τις νόμιμες , μέσα στους ενδεικνυόμε χρόνους.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε δικαιολογία, αντιπαραβαλλόμενη προς το μείζον κοινωνικό κόστος που έχετε προκαλέσει, δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να γίνει αποδεκτή. Εδώ δεν έχουν προτεραιότητα οι λογιστικοί αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι. Και είναι εξόχως περίεργο που δεν το έχετε αυτό ακόμη αντιληφθεί.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση