Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » EKB: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο
EKB: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο

EKB: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο

  Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τιμώντας την 47η επέτειο του ηρωϊκού ξεσηκωμού στο , απευθύνει σε όλους τους εργαζόμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό.

  Ο αγωνιστικός συμβολισμός της ηρωϊκής εξέγερσης είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος. Συμπίπτει με τον ασύμμετρο αγώνα που δίνουν τα Συνδικάτα, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής περιστολής των ελευθεριών, εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και εξ αιτίας της εκμετάλλευσής της από την Κυβέρνηση, για ακύρωση κάθε ς, με στόχο την επαναφορά του εργασιακού Μεσαίωνα, με – εκτρώματα.

Η φετινή επέτειος βρίσκει όχι μόνο την χ στον υγειονομικό “γύψο”, αλλά και μιά ολόκληρη κοινωνία με περισφιγμένη την οικονομική θηλειά γύρω από τον λαιμό της.

Με πρόσχημα τον κορωναϊό, τα εργατικά δικαιώματα ισοπεδώνονται και διαγράφονται.

Η δημόσια, δωρεάν Παιδεία υποκαθίσταται από ηλεκτρονικούς εκπαιδευτικούς τηλεπειραματισμούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει και βρίσκεται στην “Εντατική”.

Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και εκατομμύρια εργαζόμενων πετιούνται στον δρόμο.

Η της Χς βυθίζεται και η Κυβέρνηση, ανίκανη και ουσιαστικά αδρανής, αντί να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και την εντεινόμενη οικονομική ύφεση, στήνει το κατάλληλο για να υποδεχθεί νέα μνημόνια.

Μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό, για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία τοπίο, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ένωσε όλους τους Έλληνες και επανέφερε τη Δημοκρατία στη Χώρα μας, γίνεται ξανά το αγωνιστικό σύμβολο για την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων και της ελευθερίας.

Οι δεν θα μας φιμώσουν. Και οι “κορωναϊοί” του εκφοβισμού και της καταστολής δεν μας πτοούν.

ΨΩΜΙ δεν είναι τα μεροκάματα πείνας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και οι συνθήκες γαλέρας, που το Κεφάλαιο επιδιώκει  και η Κυβέρνηση πρόθυμα νομοθετεί.

ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της γνώσης και η απαξίωση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι η τοποθέτηση των Συνδικάτων στον “γύψο” και η καταστολή των αγώνων για βελτίωση της ζωής μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, εμπνεόμενο από τα οράματα και τη θυσία των Ηρώων του υ, συνεχίζει την πάλη του ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης – εργοδοτών, που μας υπόσχονται νέους εργασιακούς Μεσαίωνες. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα δώσουν τις απαντήσεις τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση