Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / EKB: S.O.S. για τον ΟΑΕΔ – Η Κυβέρνηση αποδομεί πλήρως το Κοινωνικό Κράτος 
EKB: S.O.S. για τον ΟΑΕΔ – Η Κυβέρνηση αποδομεί πλήρως το Κοινωνικό Κράτος 

EKB: S.O.S. για τον ΟΑΕΔ – Η Κυβέρνηση αποδομεί πλήρως το Κοινωνικό Κράτος 

Μία – μία εκπληρώνει η τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της δεσμεύσεις προς το μεγάλο Κεφάλαιο. Τα χτυπήματα απανωτά και νομοθετικώς στοχευμένα, σε δυό μέτωπα.

Από τη μιά για την των εργατικών δικαιωμάτων και την φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, και από την άλλη για την κατεδάφιση του Κράτους Πρόνοιας.

Στη δεύτερη αυτή επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη στόχευση εντάσσεται και το υλοποιούμενο της κυβέρνησης για την σταδιακή απαξίωση και, στο βάθος, ολοκληρωτική , του ΟΑΕΔ, και την ιδιωτικοποίηση των πολύ σημαντικών προγραμμάτων του, διά της αποκοπής πόρων, με το πρόσχημα άλλων καλύψεων, που προκύπτουν, όμως, από «ανοίγματα», που προκαλούν στα δημόσια ταμεία οι εκάστοτε παροχές – δωράκια στους εργοδότες.

Στο πλαίσιο αυτό, εύλογη και δραματικά προειδοποιητική, ως προς τις άμεσες, συνέπειες αυτού του νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού κατήφορου, είναι η κραυγή αγωνίας που υψώνει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων στον Οργανισμό, καλώντας την της να αναλογισθεί και να επωμισθεί τις ευθύνες της.

Το , καταδικάζοντας την φιλοσοφία του κ. Μητσοτάκη, που βάζει τα επικίνδυνα θεμέλια για μια κοινωνία «δυό ταχυτήτων», όπου, χάριν των λίγων και των πλουσίων, θα «ξεπαστρεύονται» οι πτωχοί και οι πολλοί, στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ, για τη διατήρηση του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα του πολύ σημαντικού αυτού Οργανισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση