Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ
Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ

Eικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ,με συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ για ακόμη μια φορά ΘΑ κάνει ξεχωριστά συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

Στις 10.00 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία στην Καμάρα. Στις 11.00 το πρωί, μέλη της ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο Βόλο

Κάλεσμα για 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και στη Μαγνησία, σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ, απευθύνεται από τους συνδικαλιστικούς φορείς. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, τo N.T. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 10:00, στον ΕΦΚΑ Βόλου ( πρώην ΙΚΑ).

Το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου απευθύνει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «στην και στην υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου».

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

-Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
-Νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.τ.λ.)

-Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

-Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

-Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας-αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και διά βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση

-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Κοινωνική Προστασία και Περιβάλλον.

-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

-Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

-Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση