Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αιδιάλλακτη η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων
Αιδιάλλακτη  η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων

Αιδιάλλακτη η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων

Αιδιάλλακτη είναι η εργοδοσία της στο θέμα των απολύσεων 31 εργαζόμενων από το Τμήμα Κυτιοποιΐας που “βάζει “λουκέτο”.

Αυτο προέκυψε από την σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ δόθηκε προθεσμία 10 ημερών για νέα συνάντηση, με εντολή προς τον νομικό σύμβουλο και τη διευθύντρια προσωπικού της να παραστεί ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Φιλίππου ή ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι , το , το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΣ και εκπρόσωποι της εργοδοσίας, που συναντήθηκαν υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα εφελούδη.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου άκουσε τις απόψεις της εργοδοσίας, των εργαζομένων, του ΕΚΒ και των βουλευτών και τελικά έδωσε διορία 10 ημερών για και ορίστηκε νέο ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ώστε να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, ενώ ζήτησε στην επόμενη συνάντηση να παραστεί ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι υπαλληλικά στελέχη και ο νομικός σύμβουλος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΙΣ Στράτος Γαλιόπουλος, ο επιμένει να κλείσει το Τμήμα Χαρτοποιΐας και να απολύσει τους 31 εργαζόμενους, που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο τμήμα και πρόσθεσε ότι η εταιρία εξακολουθεί τη σκληρή της στάση κι αυτό έχει ως να συνεχιστούν οι 24ωρεςεπαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρις ότου η εταιρία να πάρει πίσω τις οκτώ που ήδη έκανε και να απορροφήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο τμήμα Κυτιοποιίας της ΒΙΣ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση