Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αιδιάλλακτη η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων
Αιδιάλλακτη  η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων

Αιδιάλλακτη η εργοδοσία της ΒΙΣ στην απόλυση εργαζομένων

Αιδιάλλακτη είναι η εργοδοσία της ΒΙΣ στο θέμα των απολύσεων 31 εργαζόμενων από το Τμήμα Κυτιοποιΐας που “βάζει “λουκέτο”.

Αυτο προέκυψε από την σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ δόθηκε προθεσμία 10 ημερών για νέα συνάντηση, με εντολή προς τον νομικό σύμβουλο και τη διευθύντρια προσωπικού της ΒΙΣ να παραστεί ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Φιλίππου ή ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΣ και εκπρόσωποι της εργοδοσίας, που συναντήθηκαν υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου άκουσε τις απόψεις της εργοδοσίας, των εργαζομένων, του και των βουλευτών και τελικά έδωσε διορία 10 ημερών για διαβούλευση και ορίστηκε νέο ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ώστε να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, ενώ ζήτησε στην επόμενη συνάντηση να παραστεί ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι υπαλληλικά στελέχη και ο νομικός σύμβουλος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΙΣ Στράτος Γαλιόπουλος, ο εργοδότης επιμένει να κλείσει το Τμήμα Χαρτοποιΐας και να απολύσει τους 31 εργαζόμενους, που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο τμήμα και πρόσθεσε ότι η εταιρία εξακολουθεί τη σκληρή της στάση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι 24ωρεςεπαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρις ότου η εταιρία να πάρει πίσω τις οκτώ απολύσεις που ήδη έκανε και να απορροφήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο τμήμα Κυτιοποιίας της ΒΙΣ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση