Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αιχμές του ΠΑΜΕ για αποκλεισμό από το ΔΣ του ΕΚΒ
Αιχμές του ΠΑΜΕ για αποκλεισμό από το ΔΣ του ΕΚΒ

Αιχμές του ΠΑΜΕ για αποκλεισμό από το ΔΣ του ΕΚΒ

“Αποκλείουν το Π.Α.ΜΕ. από το προεδρείο του ΕΚΒ για να συνεχίσουν τον δρόμο της υποταγής και της συναίνεσης” τονισε το πρωί το μέλος της ΔΑΣ- , βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, σε συνεντρευξη τουπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο.

Ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι ” Δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι του 20ου Συνεδρίου του ΕΚΒ και επαληθευθήκαμε πλήρως όταν στην ανακοίνωσή μας για τα αποτελέσματα των εκλογών του συνεδρίου καταγγείλαμε μετακινήσεις ψήφων και αλισβερίσια ανάμεσα στις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ--, που εκφράζουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που αποδέχονται και στηρίζουν τη στρατηγική των βιομηχάνων και μεγαλοεργοδοτών.

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του ΕΚΒ για την εκλογή του προεδρείου ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα για την αντιμετώπιση του κοινού τους αντιπάλου που είναι οι ταξικές δυνάμεις του και στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΒ εκφράστηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΒ ανέδειξαν τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη προσπερνώντας την παράταξη της ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκρότηση του προεδρείου σύμφωνα με τη δύναμη που της έδωσαν οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο πρόσφατο συνέδριο, δηλαδή αντιπροσωπευτικά και αναλογικά. Η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη τον γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κτλ. Πρακτική που ακολουθήθηκε για τη συγκρότηση του προεδρείου και στα προηγούμενα , μόνο που τότε δεύτερη δύναμη ήταν η ΔΑΚΕ και τους βόλευε το αναλογικό προεδρείο ενώ τώρα που δεύτερη δύναμη είναι το ΠΑΜΕ τους χαλάει τα σχέδια και γι αυτό ανασύρουν από τα συρτάρια το προγραμματικό προεδρείο.

Έτσι λοιπόν η ΠΑΣΚΕ πρότεινε προγραμματικό προεδρείο με τις δυνάμεις που συμφωνούν «στα ιδανικά και τις αξίες της ενωμένης Ευρώπης, την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας και την συνομολογία ρητά και κατηγορηματικά της κοινής δράσης από όλες τις παρατάξεις» όπου στην ουσία καλούσε το Π.Α.ΜΕ. να απαρνηθεί τον ταξικό του προσανατολισμό και να ασπασθεί τις πολιτικές και την ιδεολογία, που εκθειάζει η ΠΑΣΚΕ και η οποία έχει τσακίσει την εργατική τάξη. Να αρνηθεί δηλαδή την των τάξεων, τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.”

Σε άλλο σημείο είπε πως το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά συνδικάτα δεν πρόκειται να συναινέσουν στην προδοσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης κι έκανε λόγο για κολιγιά μεταξύ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ τονίζοντας ότι πρόθεσή τους να πετάξουν έξω από το προεδρείο της διοίκησης, και από τη θέση του Γραμματέα, τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, για να συνεχίσουν χωρίς κανένα εμπόδιο στα πόδια τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία και τα σχέδιά της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση