Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ε.Κ. Βόλου και τοπικοί Κοινωνικοί Φορείς συμμετέχουν μαζικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης
Ε.Κ. Βόλου και τοπικοί Κοινωνικοί Φορείς συμμετέχουν μαζικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης

Ε.Κ. Βόλου και τοπικοί Κοινωνικοί Φορείς συμμετέχουν μαζικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης

Αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, αλλά και με στόχο να συμβάλουν θετικά στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, το προχωρά σε κοινή δράση και με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς (17) της περιοχής.

Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη 30 Μαΐου, συμμετέχουν ενιαία και μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής στην «Κοινωνική Συμμαχία», το διευρυμένο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε, με άλλους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς Φορείς, κατά των πολιτικών λιτότητας.

Το ΕΚΒ καλεί όλους τους εργαζόμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να υπάρξει μαζική και ενωτική συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα ς.

Ξεχωριστή συγκέντρωση  το ΚΚΕ

Την ίδια ημέρα, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ κάνουν ξεχωριστά στη  δική τους απεργιακή κινητο, στο γνωστό σημείο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων , Επικουρικών και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Μαγνησίας

Κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων , Επικουρικών και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Μαγνησίας, που τονίζουν ότι είναι στον αγώνα γι ανα μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16 ( Κατρούγκαλου).

Όπως αναφέρουν, για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, ώστε μαζί με τους εργαζομέ που είναι τα παιδιά τους, να αγωνιστούν και να παλέψουν με επίκεντρο τις ανάγκες τους για:
•Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
•Ανακεφαλαιο των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.
•Δωρεάν Υγείας και δωρεάν φάρμακα.
•Επιστροφή άμεσα όλων των παρακρατηθέντων από τις συντάξεις μας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι, κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.
«Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των συντάξεων, των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση