Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ
Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ

Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ

Σε δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού καλεί τους εργαζόμενους  το  ΕΚΒ στη , τονίζοντας πως κυβέρνηση και , απροκάλυπτα, πλέον, «μαγειρεύουν» νέα αντεργατικά μέτρα, αποδεικνύοντας το πόσο καλά «τα βρίσκουν» μεταξύ τους, προωθούν (στο πλαίσιο της γ΄ ς το φθινόπωρο), το κυρίως «πιάτο» των αξιώσεών τους, με επίκεντρο την αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου και την 15 βασικών Κοινωνικών Επιδομάτων.

 

Σε σχετικό δελτίο τύπου, μεταξύ αλλων,  αναφέρεται: “Η μεν Κυβέρνηση, με προσωπική του κ. Τσίπρα έσπευσε ήδη να καθησυχάσει τους προστάτες των Βιομήχανων ότι «όλες οι αξιώσεις του θα γίνουν αποδεκτές», η δε εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, από τώρα καθόρισε την ατζέντα των συζητήσεων, που έχουν στο στόχαστρο τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργίες, την περαιτέρω αποδόμηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, γιατί δήθεν «τα προσφάτως νομοθετημένα συνταξιοδοτικά μέτρα συμβάλλουν στη συγση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μόνον μεσοπρόθεσμα»!

 

Είναι προφανές, πως το αντεργατικό έγκλημα, που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια με τα απανωτά μνημόνια, όχι μόνο δεν σταματά, όπως παραπλανητικά υποσχόταν απ' τη Θεσσαλονίκη ο κ. , αλλά, με τη δική του υπογραφή, θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί.

Καθώς όχι μόνον ο Συνδικαλιστικός Νόμος αλλά και ζητήματα που τυπικά έκλεισαν πριν από 35 χρόνια, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη της υποταγμένης Κυβέρνησης, ξανανοίγουν αλλά με εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς στο πεδίο της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των Θεσμών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων δυσμενών ανατροπών σε βάρος των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτω

 

Στον αφερέγγυο και λαοπλάνο Πρωθυπουργό πρέπει να απαντήσουμε. Και θα το κάνουμε από το ίδιο ακριβώς βήμα: τη , στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντας μαζικά στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της , στις 9 του Σεπτέμβρη, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου”.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση