Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ
Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ

Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού του ΕΚΒ στη ΔΕΘ

Σε δυναμικό αγωνιστικό καλεί τους εργαζόμενους  το  στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως κυβέρνηση και ΔΝΤ, απροκάλυπτα, πλέον, «μαγειρεύουν» νέα αντεργατικά μέτρα, αποδεικνύοντας το πόσο καλά «τα βρίσκουν» μεταξύ τους, προωθούν (στο πλαίσιο της γ΄ αξιολόγησης το φθινόπωρο), το κυρίως «πιάτο» των αξιώσεών τους, με επίκεντρο την αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου και την 15 βασικών Κοινωνικών Επιδομάτων.

 

Σε σχετικό δελτίο τύπου, μεταξύ αλλων,  αναφέρεται: “Η μεν Κυβέρνηση, με προσωπική επιστολή του κ. Τσίπρα έσπευσε ήδη να καθησυχάσει τους προστάτες των Βιομήχανων ότι «όλες οι αξιώσεις του ΔΝΤ θα γίνουν αποδεκτές», η δε εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, από τώρα καθόρισε την ατζέντα των συζητήσεων, που έχουν στο στόχαστρο τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργίες, την περαιτέρω αποδόμηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, γιατί δήθεν «τα προσφάτως νομοθετημένα συνταξιοδοτικά μέτρα συμβάλλουν στη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μόνον μεσοπρόθεσμα»!

 

Είναι προφανές, πως το αντεργατικό έγκλημα, που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια με τα απανωτά μνημόνια, όχι μόνο δεν σταματά, όπως παραπλανητικά υποσχόταν απ’ τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, αλλά, με τη δική του υπογραφή, θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί.

Καθώς όχι μόνον ο Συνδικαλιστικός Νόμος αλλά και ζητήματα που τυπικά έκλεισαν πριν από 35 χρόνια, σήμερα, με αποκλειστική ευθύνη της υποταγμένης Κυβέρνησης, ξανανοίγουν αλλά με εντελώς διαφορετικούς συσχετισμούς στο πεδίο της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των Θεσμών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων δυσμενών ανατροπών σε βάρος των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτω

 

Στον αφερέγγυο και λαοπλάνο Πρωθυπουργό πρέπει να απαντήσουμε. Και θα το κάνουμε από το ίδιο ακριβώς βήμα: τη ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντας μαζικά στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, στις 9 του Σεπτέμβρη, στο Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου”.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση