Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δυναμική συμμετοχή σωματείων κι εργαζομένων στην παμβολιώτικη στάση εργασίας
Δυναμική  συμμετοχή σωματείων κι εργαζομένων στην παμβολιώτικη στάση εργασίας

Δυναμική συμμετοχή σωματείων κι εργαζομένων στην παμβολιώτικη στάση εργασίας

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων στην Παμβολιώτικη στάση εργασίας 13.00-15.00 καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ. Η στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ σε στάση εργασίας προχώρησε και το .Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Δεκάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, επιτροπών αγώνα, φοιτητικών συλλόγων, απαίτησαν να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έκανε η εργοδοσία της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς και η συνδικαλιστική δίωξη στην οποία προχώρησε, με την απόλυση της  Χρυσούλας Τασολάμπρου, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», της διοίκησης του ΕΚΒ και αντιπροσώπου από το επιχειρησιακό σωματείο της ΒΕΜΕΚΕΠ, στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΒ.

Οι εργαζόμενοι βροντοφώναξαν «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και διαδήλωσαν την βούλησή τους, να ανατραπούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, τόσο των απολύσεων, όσο και της προσπάθειας της να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, συμβάσεις έργου και πληρωμή με μπλοκάκι, με στόχο να διατηρήσει ανέπαφα τα κέρδη της.  Μεθοδεύσεις που είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση, με την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ. Ακόμα, δόθηκε ηχηρό μήνυμα πως η τρομοκρατία και η σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία, δεν θα περάσει!

Χαιρετισμό απεύθυνε ο γραμματέας του ΕΚΒ, Δ. Βασιλείου ο οποίος σημείωσε πως είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας για να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν από την ΒΕΜΕΚΕΠ και η συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσάς μας και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ. Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα αυτό, που δεν θα αφήσει την εργοδοσία να υλοποιήσει την πολιτική της.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής & αυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Σωτ. Πουλικόγιαννης, επισήμανε ότι η ταξική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση των εργατών απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της ΒΕΜΕΚΕΠ και πρόσθεσε ότι εάν από τους εργαζόμενους δεν υψωθεί ένα αγωνιστικό τείχος, τότε ανοίγει η όρεξη του κάθε εργοδότη να επιβάλλει αντεργατικές λύσεις. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μεθοδεύσεις θα πρέπει να απαντήσουν με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο αγώνα και όπου χρειασθεί θα είμαστε στο πλευρό σας.

Η απολυθείσα συνδικαλίστρια Χρυσούλα Τασολάμπρου, τόνισε ότι η σημερινή μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας και στην κινητοποίηση, η έμπρακτη αλληλεγγύη, δίνει θάρρος σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και σε μένα προσωπικά να μην κάνω πίσω και να συνεχίσω στον δρόμο που επέλεξα, το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής, απέναντι στα σχέδια και τα μέτρα της εργοδοσίας, της ς. Μέτρα που τσακίζουν την ζωή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δίνουμε την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν. Με ψηλά το κεφάλι παλεύουμε για την ζωή μας, για το μέλλον μας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κων. Στεργίου τόνισε ότι το Συνδικάτο όλο αυτό τον καιρό στάθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και ήμασταν και άλλες φορές έξω από αυτό τον χώρο, και τότε που η εργοδοσία ήθελε να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία και τότε που έκανε και τις προηγούμενες απολύσεις. Απαντάμε  στο ερώτημα «Ποιος έκλεισε τα …» : Τα έκλεισαν και τα κλείνουν η εργοδοσία και η . Λέμε ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο υπάρχουν εργαζόμενοι, υπάρχουν συνδικαλιστές που σηκώνουν κεφάλι, που αρνούνται τις μειώσεις των μισθών, την εκ περιτροπής εργασία. Η συναδέλφισσα δεν απολύθηκε γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειάς της, ή γιατί δεν είχε πλέον αντικείμενο εργασίας αλλά γιατί είχε το σθένος, να αντισταθεί στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Και γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, διότι οι εργοδότες, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και στο μόνο που πιστεύουν και θέλουν είναι το κέρδος. Από εδώ σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις της εταιρείας, ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν υποστέλλουμε καμία , διότι η πραγματική δικαίωση του κάθε διωκόμενου εργαζόμενου συμβαίνει στο χώρο δουλειάς, όταν ο εργοδότης νιώθει την ανάσα των εργατών. Και τότε θα σκεφθεί πολύ καλά εάν θα προχωρήσει για να κάνει αυτό που θέλει. Ο αγώνας θα συνεχισθεί και απαιτούμε πάρτε τώρα όλες τις απολύσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΒΕΜΕΚΕΠ Δ. Ντελάκος, τόνισε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι δίνουν σήμερα μαχητικό παρών γιατί είναι ενάντια στις απολύσεις που έγιναν, αλλά και στην συνδικαλιστική δίωξη της εργαζόμενης που είναι και εκπρόσωπος του σωματείου μας στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΒ. Ζητάμε την ανάκληση όλων των απολύσεων και η εργοδοσία να μην προχωρήσει και σε άλλες.

Στον χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν εκπρόσωποι από τα εξής Σωματεία, Συνδικάτα και Φορείς: ΕΚΒ, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας Μ. Παπαρήγας, Σωματείο ΒΕΜΕΚΕΠ, Σωματείο Καθαριστριών, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, απολυμένοι συνδικαλιστές από το εργοστάσιο της επιχείρησης «Μαλτέζος»  στον Ασπρόπυργο, Σωματείο Λεβεντέρη, Εργοστασιακή Επιτροπή ΚΙΟΛΕΪΔΗ, Σωματείο Χαλυβουργίας, Σωματείο ΑΓΕΤ, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Ηλεκτρολόγων, Σωματείο Υγειονομικών υπαλλήλων, , ΠΟΕ-, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, συνταξιούχων του ΙΚΑ, Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων, μέλη της διοίκησης των Ιδιοκτητών ταξί, Συνδικάτο ΟΤΑ, Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Μαγνησίας, Φοιτητικοί Σύλλογοι του Π.Θ., που εξέδωσαν ψήφισμα στήριξης.

bemekep 003bemekep 001

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση