Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ
Δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ

Μαζική και  δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠπραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εργάτες του εργοστασίου, μεταλλεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς και συνδικαλιστές και εκπρόσωποι διοικήσεων σωματείων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει το συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και το Σωματείο της ΒΕΜΕΚΕΠ, με αίτημα να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις εργαζομένων που έγιναν με τη μία να αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη.

Από νωρίς το μεσημέρι απέναντι από την πύλη του εργοστασίου βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι σωματείων, που ήδη με αποφάσεις των διοικήσεών τους, ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις και η συνδικαλιστική δίωξη. Από το συνδικάτο Μετάλλου αναρτήθηκε πανό στον μανδρότοιχο του εργοστασίου όπου αναγραφόταν: «Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και η συνδικαλιστική δίωξη». Σημαντική ήταν η συμμετοχή στη στάση μεταλλεργατών από άλλους χώρους.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, ξεπερνώντας το κλίμα τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες ο εργοδότης με στόχο να επιβάλλει τις απολύσεις και την πολιτική του. Όπως τονίσθηκε, η συγκέντρωση αυτή είναι μία πρώτη αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, ενώ το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει κλιμάκωση μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Κώστας Στεργίου, ο πρόεδρος της ΒΕΜΕΚΕΠ Δημήτρης Ντελάκος και η απολυθείσα Χρυσούλα Τασολάμπρου ταμίας του συνδικάτου Μετάλλου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε νωρίτερα με την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ. Τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Εύη Καρυδάκη μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο "Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ ο Δήμος Σκιάθου - https://t.co/h6KYixgnB1 -

  • Συνελήφθη με μικροποσότητα χασίς - https://t.co/QRuiBCXf7q -

  • Λήστεψαν ηλικιωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού - https://t.co/iNCa1IJfmR -

"Αλιεύοντας" την είδηση