Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Βόλου από τον γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Βόλου  από τον γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Βόλου από τον γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή Βόλου άσκησε σήμερα ο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ Βασίλης Πετρόπουλος, για την απάντηση που έδωσε προς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, το οποίο είχε καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν επτά εργατικά .

Έξω από το Βόλου ανέφερε: «βρίσκομαι σήμερα στο Βόλο, γιατί χθες βγήκε ένα δελτίο Τύπου, από τη Δημοτική Αρχή, το οποίο θέλω προκαταβολικά να καταδικάσω, καθώς απαντάει στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας και έχει να κάνει με τα εργατικά ».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε ότι στο Δήμο Βόλου έγιναν τους τελευταίους μήνες επτά εργατικά ατυχήματα, που έχουν καταγραφεί στην .

«Αντί η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σοβαρά στην καταγγελία αυτή και να ενημερώσει τους δημότες και τους εργαζόμενους τι προτίθεται να πάρει, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους, η Δημοτική Αρχή προτίμησε να εξαπολύσει σε στελέχη, μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου και με χαρακτηρισμούς που είναι ανεπίτρεπτοι», είπε ο Βασίλης Πετρόπουλος.

Επίσης σχολίασε ότι αυτό ούτε τυχαίο είναι, ούτε συμπτωματικό και τόνισε ότι είναι μια οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έρχεται ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι, σ’ αυτή την κατεύθυνση, βάζουν το δικό τους λιθαράκι, επιτιθέμενοι με χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο.

Τέλος τόνισε ότι τα επτά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου είναι αυτά που έχουν καταγραφεί και εξέφρασε φόβο ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα που έχουν κρυφτεί «κάτω από το χαλί», όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για μικροατυχήματα στη δουλειά, εςνώ σημείωσε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταγραφεί επτά νεκροί τους τελευταίους μήνες και 29 τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι αυτός ο μακρύς κατάλογος δεν χρειάζεται να συνεχιστεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση