Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δράσεις του ΙΜΕ και του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ για τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας
Δράσεις του ΙΜΕ και του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ για τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Δράσεις του ΙΜΕ και του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ για τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία της ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μεταξύ εκπροσώπων Διοικητικών Συμβουλίων των Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Μαγνησίας και υπηρεσιακών στελεχών του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Παραρτήματος Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και υπεύθυνος του παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας,Τρύφων Πλαστάρας, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά συνάντηση εργασίας που πραγματοποιεί το ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στις Περιφέρειες, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας (ο αντιπρόεδρος Ε.Λαλίτσας και ο ταμίας Ι.Φόβος), της ΟΕΒΕ Ν Μαγνησίας και Β.Σποράδων (ο πρόεδρος Κων/νος Τσουράπας) καθώς και των σωματείων της ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας, (η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ά. Τσιτσιγιάννη, η πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Ζ. Πρίντζιπα και Π.Καλόβουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκίνητων & Μοτοσυκλετών Σ.Ζεϊμπέκης, ο πρόεδρος των Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών Α. Τσούπρος, ο πρόεδρος Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Γ.Γκάλιος, ο ταμίας των Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Π.Στεργιάδης, ο πρόεδρος Ραπτών Καταστηματαρχών Σ.Καππας, ο πρόεδρος των Εμπόρων Υαλοπινάκων Ι.Κότολου, ο πρόεδρος των Ψυκτικών Α.Καραγεώργος και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Σ.Μαουσίδης και Γ. Θώμος αντίστοιχα).

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν :

• Για ενέργειες που υλοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ, όπως η πρωτοβουλία «ΚΑΝΩΝ» που υλοποιείται από τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των παραγομένων προϊόντων σε διεθνές επίπεδο για όλες τις ομόδοξες χώρες και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την έγκαιρη προειδοποίηση «Early Warning» το οποίο απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία.

• Για δράσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, όπως η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) μικρών επιχειρήσεων, η διάγνωση αναγκών των επαγγελματιών, η παρακολούθηση του οικονομικού περιβάλλοντος και των πιλοτικών απασχόλησης και η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και μελετητικών δημοσιεύσεων που άπτονται θεμάτων ειδικών πολιτικών για τις ΜμΕ.

• Καθώς και για τις δράσεις του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, που αφορούν στην εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των μικρών επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργοδοτών και εργαζομένων στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πληροφόρησης, διαχείρισης γνώσης, υποστήριξης επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών φορέων μελών της ΓΣΕΒΕΕ ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης εκδήλωσης, των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκε η πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο πρώτο τετράμηνο του 2019 με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ, των ΟΕΒΕ (Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας), της Μητρόπολης, της Περιφέρειας, των Δήμων και των Επιμελητήριων.

Δέσμευση όλων είναι η εκδήλωση να πραγματοποιείται ανά έτος και στις υπόλοιπες πόλεις.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση