Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων , ανέργων, οικονομικών μεταναστών
Δωρεάν υπηρεσίες  πληροφόρησης και συμβουλευτικής  εργαζομένων , ανέργων, οικονομικών μεταναστών

Δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων , ανέργων, οικονομικών μεταναστών

Δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και ς εργαζομένων , ανέργων, οικονομικών μεταναστών παρέχει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Για το λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη τύπου στο , όπου παρουσιάστηκαν τα πεδία παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης για την απασχόληση και τις αγορές ς, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση , καθώς και τα πεδία παροχής υπηρεσιών ς για την απασχόληση και τις αγορές ς.

Ο πρόεδρος του Θαν. Παπαδημόπουλος είπε –μεταξύ άλλων- ότι προσφέρονται υπηρεσίες και πληροφόρηση σε εργαζόμενους και ανέργους, χωρίς αντίτιμο , ενώ υλοποιούνται και σεμινάρια για εργαζόμενους συνδικαλιστές.

Για το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εξήγησε ότι θα συμβάλλει στην πληροφόρηση και συμβουλευτική των εργαζομένων και ότι όλα τα στοιχεία δεν θα είναι δημοσιοποιήσιμα αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα.

Στη συνέχεια ο γ.γ. Δημ. Βασιλείου τόνισε ότι παρέχονται ν υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους ανέργους και πρόσθεσε ότι η πληροφορική με τη συμβολή εξειδικευμένου προσωπικού βοηθάει τους εργαζόμενους.

Ακολούθησε ο επιστημονικός συν του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣ Κ. Παναγούλης ο οποίος-μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι ενισχύονται δράσεις για ΙΚΑ και ΣΕΠΕ και πρόσθεσε ότι αυτές οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα προσφέρονται σε όλη την επικράτεια και διασφαλίζεται το απόρρητο.

Μάλιστα έκανε λόγο για έναν αξιόπιστο πόλο ενημέρωσης και συμβουλευτικής για την απασχόληση που απευθύνεται σε εργαζόμενους, ανέργους και φορείς, ενώ χαρακτήρισε δυσμενείς τις ατομικές συμβάσεις που εφαρμόζονται.

Τέλος η ψυχολόγος και σύμβουλος δικτύου της δομής του ΕΚΒ στη Μαγνησία Κατερίνα Μούτου είπε ότι η πληροφόρηση και η συμβουλευτική είναι δυο ξεχωριστά κομμάτια, ενώ για την πληροφόρηση εξήγησε πως γίνεται είτε δια ζώσης στο ΕΚΒ είτε τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου.

Η ίδια είπε ακόμη ότι τίθενται και μαζικά ερωτήματα για εργασιακά θέματα και ότι η συμβουλευτική αντιμετωπίζει συγκρούσεις σε εργασιακούς χώρους είτε ατομικά είτε με ομαδικά και έχει θετική ανταπόκριση.

Επίσης παρέχεται επαγγελματική συμβουλευτική σε ανέργους (σύνταξη βιογραφικού, ανάδειξη δεξιοτήτων κ.λπ.) , ενώ- όπως αναφέρθηκε- αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται.

Τέλος η κα Μούτου είπε ότι 5-6 ομάδες δέχονται συμβουλευτική για τον εργασιακό εκφοβισμό κ.ά. πρωί και απόγευμα στο ΕΚΒ και ότι υπάρχουν και συγκεκριμένες φόρμες που μπορούν να συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση