Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διορίστηκε νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο στην «Ελληνική Παραγωγή»
Διορίστηκε νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο στην «Ελληνική Παραγωγή»

Διορίστηκε νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο στην «Ελληνική Παραγωγή»

Ενα χρόνο δραστηριότητας έκλεισε η «Ελληνική Παραγωγή Συμβούλιο για την Ανάπτυξη», που επανέφερε τη στη δημόσια συζήτηση και αριθμεί πλέον 53 μέλη-επιχειρήσεις και συνδέσμους στον κλάδο της μεταποίησης.

Η «Ελληνική Παραγωγή» πραγματοποίησε στις 2 Μαΐου την πρώτη της ετήσια γενική συνέλευση η οποία ανέδειξε και το νέο 15μελές διοικητικό της συμβούλιο, το οποίο αμέσως μετά ενέκρινε τη συμμετοχή 12 νέων εταιρειών ως συνδεδεμένων μελών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μελών της σε 53. Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ακολούθησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη.

Στην έναρξη της γενικής συνέλευσης, εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ., τα μέλη καλωσόρισε ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Μέσα σ' ένα χρόνο πετύχαμε πολλά, με πιο σημαντικό το ότι επαναφέραμε τη στη δημόσια συζήτηση. Δείξαμε και αποδείξαμε ότι παρά τις δυσκολίες η μεταποιητική βιομηχανία στην είναι ζωντανή. Οτι η ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι πλέον μια ισχυρή τάση σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο στο πλαίσιο της ανάγκης για μια περισσότερο ισορροπημένη , βασισμένη στις συνέργειες, στις αλυσίδες αξίας και στις διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών τομέων της οικονομίας. Χρειάζεται, όμως, πολλή δουλειά και συστηματική για να αντιμετωπίσουμε και τις χρόνιες παθογένειες και τις προ που φέρνει η νέα εποχή. Κυρίως χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που φέρνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και τις εμποδίζουν να αναπτύξουν πλήρως τις μεγάλες δυνατότητές τους. Τώρα που μετά τη νέα διεύρυνση η “Ελληνική Παραγωγή” είναι πιο δυνατή και αριθμητικά και ποιοτικά, είμαστε πιο αισιόδοξοι γι' αυτά που θα πετύχουμε από δω και πέρα».

Απευθυνόμενος στα μέλη της «Ελληνικής Παραγωγής», ο κ. Δραγασάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σύγχρονη βιομηχανία αποτελεί όρο βιωσιμότητας της χώρας στην Ευρώπη και στον κόσμο». Πρέπει συνεπώς «η βιομηχανία, οι αλυσίδες αξίας, τα ερευνητικά ιδρύματα, οι , καθώς και οι που την υπηρετούν, ως ένα συνεκτικό παραγωγικό οικοσύστημα, να αποκτήσει κεντρική θέση στη νέα παραγωγική ταυτότητα της χώρας», είπε ο κ. Δραγασάκης. Εκτίμησε δε ότι ο ποσοτικός στόχος που έχει τεθεί για αύξηση του ειδικού βάρους της μεταποίησης, σε πρώτη φάση στο 12% του ΑΕΠ, φαίνεται εφικτός, αν αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες δυνατότητες.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση