Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δημοσιογράφοι: Άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ
Δημοσιογράφοι: Άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσιογράφοι: Άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και του Δ.Σ. του ΕΑΠ, και των , ΕΤΑΣ με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και αντιπροσωπεία του προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ολος των διαδικασιών για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΑΠ.

Στο παραπάνω πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άμεση ολο του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων, προκειμένου να εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), μέσω του , προκειμένου οι Τύπου να αποδίδουν τις των εργαζομένων αλλά και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό , αποτυπώθηκε η αγωνία των εκπροσώπων των Ενώσεων των εργαζομένων για την άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του ν. 4498/17, γεγονός που θα οδηγήσει τόσο στην έναρξη της διαδικασίας ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στον Οργανισμό όσο και στην είσπραξη των εργοδοτικών εισφορών αλλά και την απόδοση του 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων Τύπου, ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση