Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας
Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας

Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την Πέμπτη 2/06/2022 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Βούκουτο.

Ο σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης,  όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, διενεργήθηκε  στο πλαίσιο της  δικτύωσης των δύο  Φορέων. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο επισκέφτηκαν με πρωτοβουλία τους η   Βαλσάμη Μαρκέλλα-κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια και η   Ιωάννα Μπεφάνη οικονομολόγος.

Ο αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο φορέων, η παρουσίαση της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center προκειμένου να οικοδομηθούν δίκτυα  συνεργασίας μέσω της γνωστοποίησης στα μέλη του Επιμελητηρίου για την έναρξη λειτουργίας και το σκοπό του Job Center.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής θέματα:

  • Δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικό σύμβουλο  για πιθανή ενημέρωση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
  • Παροχή κατάλληλα διαμορφωμένου ενημερωτικού υλικού για εργοδότες.
  • Κοινή εκδήλωση για στοχευμένο κοινό (εργοδότες, νέοι άνεργοι στην κτλ).

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούκουτος τόνισε τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  εμβαθύνοντας στην και την του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών αλλά και τον προσανατολισμό στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Portal Επιμελητηρίου Μαγνησίας – Κεντρική Σελίδα (cci-magnesia.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών,  αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση