Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας
Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας

Δικτύωση JOB CENTER με Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την Πέμπτη 2/06/2022 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε συνάντηση με τον διευθυντή κ. Βούκουτο.

Ο σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης,  όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, διενεργήθηκε  στο πλαίσιο της  δικτύωσης των δύο  Φορέων. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο επισκέφτηκαν με πρωτοβουλία τους η   Βαλσάμη Μαρκέλλα-κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια και η   Ιωάννα Μπεφάνη οικονομολόγος.

Ο αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο φορέων, η της διεπιστημονικής ομάδας του προκειμένου να οικοδομηθούν δίκτυα  συνεργασίας μέσω της γνωστοποίησης στα μέλη του Επιμελητηρίου για την έναρξη λειτουργίας και το σκοπό του Job Center.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής θέματα:

  • Δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικό σύμβουλο  για πιθανή ενημέρωση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
  • Παροχή κατάλληλα διαμορφωμένου ενημερωτικού υλικού για εργοδότες.
  • Κοινή εκδήλωση για στοχευμένο κοινό (εργοδότες, νέοι άνεργοι στην εργασίας κτλ).

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούκουτος τόνισε τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  εμβαθύνοντας στην προστασία και την ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών αλλά και τον προσανατολισμό στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Portal Επιμελητηρίου Μαγνησίας – Κεντρική Σελίδα (cci-magnesia.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών,  αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση