Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διήμερη αποχή των λογιστών
Διήμερη αποχή των λογιστών

Διήμερη αποχή των λογιστών

Το «σισύφειο μρτύριο» των λογιστών- φοροτεχνικών κι ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της Διοίκησης συνεχίζονται.

Τα αιτήματα , όπως αυτά έγιναν ευρύτερα γνωστά, μετά και την άκρως επιτυχημένη αποχή στις 18 Ιουνίου, παραμένουν επίκαιρα και ανικανοποίητα.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών αποφασίστηκε 48ωρη αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Καλούνται οι φοροτεχνικοί-λογιστές  να συμμετέχουν ενεργά ώστε να δυναμώσουν τη συνδικαλιστική φωνή του κλάδου.

 

Παρέμβαση του ν. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς

για τα αιτήματα των φοροτεχνικών – λογιστών

Τις προτάσεις των φοροτεχνικών – λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών προώθησε με του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας της έας Δημοκρατίας νσταντίνος Μαραβέγιας.

Η απευθύνεται, συγκεκριμένα, προς τους υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. εωργιάδη, και βασίζεται σε υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα, μέσα στη δεκαετίας της οικονομικής κρίσης, αλλά πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια του δύσκολου τριμήνου της υγειονομικής κρίσης, εμφανίστηκαν και διογκώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία έχει επεξεργαστεί πλαίσιο 10 προτάσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου τιμολόγησης των παρεχομένων από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς υπηρεσιών, στην ελεύθερη επιλογή του τρόπου είσπραξης των αμοιβών τους μέσω πλατφόρμας και στην καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του λογιστή – φοροτεχνικού.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η θεσμοθέτηση ειδικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την , με συμμετοχή σε αυτή πρωτίστως λογιστών – φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών, αφού πλέον σε όποιο μέτρο στήριξης νομοθετείται, αυτό γίνεται μέσω των πολλαπλών εφαρμογών, με τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο λογιστής – φοροτεχνικός.

Επίσης, σημαντικό για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι να υπάρξει προγραμματισμός της λειτουργίας των πλατφορμών και να λαμβάνεται υπόψη ο φόρτος εργασίας τους λόγω των παράλληλων δηλωτικών υποχρεώσεων, ώστε να μη συμπίπτουν οι ημερομηνίες και στις προθεσμίες να μη λαμβάνονται υπόψη οι αργίες.

Με την αναφορά του προς τους κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα υλος των προτάσεων που κατέθεσε η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά και τη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωναϊού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση