Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διευκρίνιση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Διευκρίνιση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διευκρίνιση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκδόθηκε η ακόλουθη :

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, σε Τύπου, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, παρουσίασε τα βασικά σημεία του Σχεδίου όμου «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», το οποίο τέθηκε την ίδια μέρα σε δημόσια διαβούλευση και στάλθηκε και στην , στο πλαίσιο του διαλόγου με τους .

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα που επισημαίνει η ,  με την από 3ης Ιανουαρίου 2019 ανακοίνωσή της για τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αποσαφηνίζεται ότι έχουν ήδη γίνει στο αρχικό κείμενο οι αναγκαίες βελτιώσεις και πλέον η διάταξη έχει ως εξής:

«Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.), το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια βρίσκονται σε απαρτία, όταν είναι τα τρία (3) τουλάχιστον μέλη τους. Σε κάθε περίπτωση, για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται η παρουσία του Προέδρου ή του αναπληρωτή του».

Συνεπώς, ισχύει η του όμου 2690/1999, σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των των μελών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση