Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Διευρυμένη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας για το Ασφαλιστικό
Διευρυμένη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας  του ΤΕΕ Μαγνησίας για το Ασφαλιστικό

Διευρυμένη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας για το Ασφαλιστικό

Με κύριο θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που προκαλεί σε όλο τον κλάδο των μηχανικών, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ η Αντιπροσωπεία του τοπικού τμήματος. Η θα είναι διευρυμένη και έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλα τα μέλη του ΤΕΕ .

Σε κοινή επιστολή – πρόσκληση που απευθύνουν προς τους διπλωματούχους μηχανικούς της , ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Τσαλαπόρτας και Νάνσυ Καπούλα, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Τυχόν ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, προκαλεί την του Ταμείου μας ΕΤΑΑ/ και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.

Παράλληλα η συνολική επιβάρυνση από τις ασφαλιστικές σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, είναι 38,45% του εισοδήματος, που αν προστεθεί στο 33% φορολογία εισοδήματος τρέχουσας χρήσης και στο 100% προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης, για τα υψηλότερα εισοδήματα, οδηγεί σε συνολική επιβάρυνση 104,5% του εισοδήματος, χωρίς υπολογισμό τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς! Δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίας σε αυτήν την περίπτωση θα δίνει το σύνολο του ετήσιου εισοδήματός του στο και θα χρωστά και κάτι ακόμη!

Ειδικότερα, για τους νέους μηχανικούς με το ελάχιστο εισόδημα η συνολική επιβάρυνση είναι στο 80,5% του εισοδήματος και καλούνται να ζήσουν με 114 το μήνα, ενώ για έναν νέο μηχανικό ασφαλισμένο κάτω της 5ετίας με μηνιαία έσοδα 2000 η συνολική επιβάρυνση είναι 75%του εισοδήματος και του απομένουν 495 ευρώ! Ουσιαστικά οι μηχανικοί οδηγούνται εκτός επαγγέλματος και οι νέοι Μηχανικοί στη μετανάστευση.

Επίσης καταγράφει τεράστιες μειώσεις των συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%, δηλ. επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.

Προκαλεί την οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου και την της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και Επικουρικής για τους νέους Μηχανικούς στην πρώτη πενταετία (θεσμοθετημένο πάνω από μισό αιώνα).
Τέλος, προβλέπεται μέσω του νομοσχεδίου μια έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία – πιστοδοσία από το νέο Φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου μας) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων και συναδέλφων επαγγελματιών της χώρας, με συνέπειες σοβαρές για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, και την οικονομική πορεία της χώρας και του λαού.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στη διευρυμένη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 19:00 μμ, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, που οδηγεί τον κλάδο των μηχανικών στην αφάνεια», καταλήγει επιστολή- πρόσκληση των κ.κ. Τσαλαπόρτα και Καπούλα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση