Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα από εργαζόμενους στους Δήμους
Διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα από εργαζόμενους στους Δήμους

Διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα από εργαζόμενους στους Δήμους

Στάση εργασίας προκήρυξε για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ώστε στις 11.30 το πρωί να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Ξενία» όπου θα γίνει το θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει γενική συνέλευση του Συλλόγου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των Δήμων  να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο “θεματικό Συνέδριο” της ΚΕΔΕ, διεκδικώντας:

-Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).

-Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

-Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.

-Αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.

-Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ..Χ.).

Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.

-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

-Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.

-Άμεση ρύθμιση των Δανείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή και του 3ου Μνημονίου που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Απέναντι στον ρεαλισμό που σήμερα όψιμα επικαλούνται και στην σωρεία νέων προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνήσει έχουμε χρέος να αντισταθούμε θέτοντας τις δικές μας πλέον «κόκκινες» γραμμές, αφού οι δικές τους έγιναν «ροζ»!», αναφέρεται σε του Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση