Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Διαμαρτυρία  εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι στους ΟΤΑ σήμερα το πρωί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, για να μπουν στο τραπέζι τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ο στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τα πολλά ατυχήματα σε πολλούς Δήμους, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους να ζητήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία, αν και η Ομοσπονδία πέτυχε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των οχτάμηνων, καθώς και να στελεχωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί που δεν έχουν καθόλου προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ ίκος Τράκας χαρακτήρισε τον Καλλικράτη ένα τεράστιο θέμα για τους εργαζόμενους και πρόσθεσε: “Εμείς ήλθαμε εδώ για να πούμε για τις μεγάλες ελλείψεις του προσωπικού, για τα πολλά εργατικά ατυχήματα που προκαλούνται λόγω των ελλείψεων προσωπικού, τις προσλήψεις που δεν γίνονται και ζητάμε, τα είδη ατομικής προστασίας που δεν δίνονται πάντα κ.ά. Αυτή την ώρα η Τ.Α. έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού της τάξης του 50% . Γι' αυτό το ζήτημα κάνουμε μία παρέμβαση στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ και για τα άλλα”.

Ο κ. Τράκας είπε ακόμη πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν πέντε ή έξη γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Στις 20 του μήνα κλείνουμε τους δήμους για να διεκδικήσουμε όσα οφείλονται σε μας αλλά και τους πολίτες. Επιπλέον λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό οι δήμοι δίδουν στους ιδιώτες και προχωρούν σταδιακά σε ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπεκφεύγει και να καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ. Θα πρέπει να δώσει στους δήμους τους απαραίτητους πόρους για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις”.

Στο συνέδριο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Διον. Γκαραλιάκος ο οποίος δήλωσε: “Έρχονται δύσκολοι καιροί. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών έχει στοιχηθεί πίσω από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και ακολουθούν την ίδια σκληρή πολιτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα λαϊκά στρώματα, με σκοπό να έχουν απαξιώσει τις υπηρεσίες. Στόχος είναι να αποδυναμωθούν από προσωπικό οι υπηρεσίες ώστε τα φιλέτα, πράσινο, καθαριότητα, κοινωνικές δομές να περάσουν στους ιδιώτες. Εμείς τους λέμε να αλλάξουν τακτική.

Είναι εργοδότες και θα συνεχίσουν στο ίδιο . Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους όπως και μία σειρά από σωματεία και συνδικάτα και εργατικά κέντρα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο και διεκδικούν υπογραφή συλλογικές συμβάσεις, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και να μην πληρώνουν χαράτσια στους δήμους και ανταποδοτικά ο κόσμος.

α διεκδικήσουν οι δήμοι τα 10 δις από τους ΚΑΠ που τους χρωστά η κεντρική κυβέρνηση και να μην συζητάνε πως θα πάρουν λεφτά από ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, χαρατσώνοντας τον κόσμο.”

Στο συνέδριο έκαναν διαμαρτυρίας και οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρακαίων, που απειλούνται με απολύσεις.

kede2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση