Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Διαμαρτυρία  εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σήμερα το πρωί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, για να μπουν στο τραπέζι τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμε και όλη την κοινωνία.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ο εξοπλισμός στην και τα πολλά ατυχήματα σε πολλούς Δήμους, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ με τους εργαζόμε να ζητήσουν μόνιμη και σταθερή , αν και η Ομοσπονδία πέτυχε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των οχτάμηνων, καθώς και να στελεχωθούν οι Σταθμοί που δεν έχουν καθόλου προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας χαρακτήρισε τον Καλλι ένα τεράστιο θέμα για τους εργαζόμενους και πρόσθεσε: “Εμείς ήλθαμε εδώ για να πούμε για τις μεγάλες ψεις του προσωπικού, για τα πολλά εργατικά ατυχήματα που προκαλούνται λόγω των ψεων προσωπικού, τις προσλήψεις που δεν γίνονται και ζητάμε, τα είδη ατομικής προστασίας που δεν δίνονται πάντα κ.ά. Αυτή την ώρα η Τ.Α. έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού της τάξης του 50% . ι' αυτό το ζήτημα κάνουμε μία παρέμβαση στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ και για τα άλλα”.

Ο κ. Τράκας είπε ακόμη πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν πέντε ή έξη γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Στις 20 του μήνα κλείνουμε τους δήμους για να διεκδικήσουμε όσα οφείλονται σε μας αλλά και τους πολίτες. Επιπλέον λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό οι δήμοι δίδουν έργο στους ιδιώτες και προχωρούν σταδιακά σε ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπεκφεύγει και να καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ. Θα πρέπει να δώσει στους δήμους τους απαραίτητους πόρους για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις”.

Στο συνέδριο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Διον. καραλιάκος ο οποίος δήλωσε: “Έρχονται δύσκολοι καιροί. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών έχει στοιχηθεί πίσω από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και ακολουθούν την ίδια σκληρή πολιτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα λαϊκά στρώματα, με σκοπό να έχουν απαξιώσει τις υπηρεσίες. Στόχος είναι να αποδυναμωθούν από προσωπικό οι υπηρεσίες ώστε τα φιλέτα, πράσινο, καθαριότητα, κοινωνικές δομές να περάσουν στους ιδιώτες. Εμείς τους λέμε να αλλάξουν τακτική.

Είναι εργοδότες και θα συνεχίσουν στο ίδιο έργο. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους όπως και μία σειρά από σωματεία και συνδικάτα και εργατικά κέντρα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο και διεκδικούν υπογραφή συλλογικές συμβάσεις, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και να μην πληρώνουν χαράτσια στους δήμους και ανταποδοτικά ο κόσμος.

Να διεκδικήσουν οι δήμοι τα 10 δις από τους ΚΑΠ που τους χρωστά η κεντρική κυβέρνηση και να μην συζητάνε πως θα πάρουν λεφτά από ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, χαρατσώνοντας τον κόσμο.”

Στο συνέδριο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρακαίων, που απειλούνται με απολύσεις.

kede2

"Αλιεύοντας" την είδηση