Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συναυλιακή διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΣΒΘΚΕ
Συναυλιακή διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΣΒΘΚΕ

Συναυλιακή διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΣΒΘΚΕ

Μια διαφορετική διαμαρτυρία (υπό τους ήχους ς) πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι τεσσάρων Σωματείων εργοστασίων που αντιμετωπίζουν προτα, ενώ την Τρίτη 1 Μαρτίου το απόγευμα θα γίνει συλλαλητήριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου, για το ασφαλιστικό.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των Σωματείων Κιολεΐδη, Λεβετέρη, και ΒΕΜΕΚΕΠ, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου που δήλωσε ότι στους εργασιακούς χώρους του Κιολεΐδη, του Λεβεντέρη, της ΒΕΜΕΚΕΠ και της , οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προτα με απλήρωτη και εκ περιτροπής εργασία.

Ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τα Σωματεία να λάβουν αποφάσεις στις συνελεύσεις τους για 48ωρη απεργία, το διάστημα που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, το ασφαλιστικό νομο – έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισε.

Όσον αφορά την ΒΕΜΕΚΕΠ, ο Κ. Στεργίου είπε ότι η εταιρία προχώρησε σε 11 απολύσεις, από τους 180 εργαζόμενους, εντός του 2016, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν συνολικά 30, ενώ επιδιώκει να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις με μικρότερες αποδοχές.

Ο Κώστας Απλαντής της εργοστασιακής επιτροπής Κιολεΐδη, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 13 μήνες, Όπως ανέφερε, την περασμένη Πέμπτη είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για αύριο, αλλά η εταιρία ζητά αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων. Κατήγγειλε δε ότι οι βουλευτές ότι ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα δεν έχουν κάτι για να λυθεί.

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τάκος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Λεβεντέρης, δήλωσε ότι η εταιρία έκανε 11 απολύσεις εντός του 2016 και από τους 29 εργαζόμενους, ζήτησε να φύγουν οι 14 με οικειοθελείς αποχωρήσεις. Τελικά αποχώρησαν μόλις δύο εργαζόμενοι και από Δευτέρα η εταιρία προχώρησε σε μονομερή εκ περιτροπής εργασία, για Πέμπτη συνεχή χρονιά. Το Σωματείο προσχώρησε σε για την εκ περιτροπής εργασία του 2015, που δεν κατατέθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ το ίδιο θα γίνει και για το 2016.

Τέλος ο Θόδωρος Πανόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΙΜΑΣ δήλωσε ότι η εταιρία αρχικά ζήτησε 60 οικειοθελείς αποχωρήσεις, έφυγαν οι 52 και επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν ζητά άλλες 18 απολύσεις, έκανε τέσσερις ήδη και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις με τρίωρες στάσεις εργασίας, τις οποίες όμως ο χρεώνει σε κανονική άδεια. Επίσης τόνισε ότι η εταιρία αξιώνει εκ περιτροπής εργασία 54 ημερών κατά μέσο όρο για την επόμενη τριετία και απολαβών που φθάνουν συνολικά 50% των αποδοχών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση