Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Διακοπή λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στη “Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.”
Διακοπή  λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στη “Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.”

Διακοπή λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στη “Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.”

Tην πλήρη διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της Α' ΒΙΠΕ ανακοίνωσαν σήμερα oι υπεύθυνοι της «Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.».

H απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή του ΕΚΒ που τονίζει:”Οι «μάσκες» έπεσαν! Οι υπεύθυνοι της «Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.», μετά τις σταδιακές απολύσεις και την συρρίκνωση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου, ανακοίνωσαν σήμερα και την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος Παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της Α' ΒΙΠΕ , ολοκληρώνοντας έτσι όλες τις φάσεις του καλοστημένου σχεδίου!

Ωστόσο, ηθικοί αυτουργοί του νέου αυτού αντεργατικού και αντιαναπτυξιακού εγκλήματος σε βάρος της ς είναι εκείνοι που με την Κυβερνητική μνημονιακή πολιτική τους «ενθάρρυναν» τους ιδιοκτήτες της «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» και διασφάλισαν την ατιμωρησία του!

Είναι, πια, πρόδηλο ότι το «έτσι προστάζουν οι δανειστές και οι βιομήχανοι, αυτό κι εμείς εκτελούμε…» έχει γίνει και επισήμως η «αναπτυξιακή σημαία» της Συγκυβέρνησης και αυτό, δυστυχώς, τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται!”

Το Συνδικάτο Μετάλλου

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου, καταγγέλλει την απόφαση της βιομηχανίας Λεβεντέρη για την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βόλο. Η εργοδοσία, αφού επί δεκαετίες απομύζησε τεράστια κέρδη από την δουλειά των εργατών ικανά να θρέψουν και τα δεκαδισέγγονα της, αφού επί τέσσερα χρόνια ανάγκασε ουσιαστικά τους εργαζόμενους να δουλεύουν εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή μισό μεροκάματο, μισά ένσημα, μισή ζωή, αφού απέλυσε μέσα στο 2016 το μισό σχεδόν προσωπικό, έρχεται σήμερα και ανακοινώνει το κλείσιμο του εργοστασίου, πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους σαν στημένες λεμονόκουπες.

Η ανακοίνωση της εργοδοσίας είναι απροκάλυπτη, για τους λόγους που κλείνει το εργοστάσιο. Ρητά αναφέρει ότι η λειτουργία του εργοστασίου δεν αποφέρει πλέον τα επιθυμητά κέρδη και γι αυτό μεγιστοποιεί την δραστηριότητά της στον τομέα του εμπορίου που της είναι κερδοφόρος. Όπως και το ότι δεν είναι πλέον τόσο ανταγωνιστικό το εργοστάσιο και έτσι προχωράει στο κλείσιμό του.

ίνεται πλέον φα και στον τελευταίο εργαζόμενο ότι η λειτουργία ή όχι των εργοστασίων καθορίζεται απόλυτα από το αν ο βιομήχανος συσσωρεύει κέρδη ή όχι. Ότι στο αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους, οι βιομήχανοι δεν υπολογίζουν την ζωή των εργατών οι οποίοι είναι αναλώσιμα υλικά γι' αυτούς. Ότι τα σπασμένα της καπιταλιστικής ς και των ανταγωνισμών ανάμεσα στους βιομήχανους, τα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Τέτοια ανάπτυξη θέλουν οι βιομήχανοι, βαμμένη με το αίμα και την εξαθλίωση των εργατών! Και σε αυτή τους την στρατηγική επιλογή έχουν την απόλυτη στήριξη και από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-, η οποία τους δίνει γη και ύδωρ, προκειμένου να διασφαλίσουνε τα κέρδη τους, ως «βασικός κρίκος της ανάπτυξης».

Η διοίκηση του Συνδικάτου, έγκαιρα είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις αρνητικές εξελίξεις. Αντί όμως να παρθούν έγκαιρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το , «σφυρίζει αδιάφορα».

Επίσης, η διοίκηση του Συνδικάτου, είχε προτείνει στην εργοδοσία, αφού πλέον είχαμε καταλάβει ότι θα άλλαζε πεδίο επιχειρηματικής δράσης, να απορροφήσει τους εργαζόμενους στο εμπορικό τμήμα. Αντί γι' αυτό όμως οι εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο, γιατί σύμφωνα με την εργοδοσία είναι κόστος.

Απαιτούμε και διεκδικούμε, να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας για το κλείσιμο του εργοστασίου και να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Σε κάθε δε περίπτωση η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας και μέτρα προστασίας των συναδέλφων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Σωματείο και τους εργάτες του Λεβεντέρη, και θα συντονίσουμε τις ενέργειες μας εναντίον της απόφασης της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συνάδελφους μεταλλεργάτες αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, να δυναμώσουν την τους στους εργαζόμενους του Λεβεντέρη. Όσο οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση ενιαία χτυπούν τα δικαιώματά μας, τόσο και εμείς ,ενιαία, η εργατική τάξη, πρέπει να τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση