Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Διαδήλωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων
Διαδήλωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

Διαδήλωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

 

Διαδήλωση πραγματοποιεί η  Πανελλαδική  Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων στις 9 Απριλίου .

 

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:  Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης συνεχίζονται, όπως και το κρυφτό των υπουργών εργασίας της ΝΔ από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό.

Από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα, τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης έχουν φανερώσει την αποστροφή τους για τον μάγειρα, τον διανομέα, τον ξεναγό, τον σερβιτόρο, την καμαριέρα και όλους όσοι εδώ και 11 μήνες ζουν τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, με εισόδημα ως 9 ευρώ την ημέρα, αντιμέτωποι με τον φονικό κορωναϊό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Βέβαια, η αποστροφή αυτή όχι μόνο δεν τους εμπόδισε, αντίθετα τους οδήγησε σε συναντήσεις, με αυτό που η Ομοσπονδία αποκαλεί Εκτελεστικό Συμβούλιο και δεν είναι παρά η παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για αυτούς που υπέγραψαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι να πληρώνονται ανάλογα με το αν δουλεύουν σε μικρά ή μεγάλα ξενοδοχεία, με τρία ή λιγότερα χρόνια στην κάθε επιχείρηση. Είναι αυτοί που έσπασαν τρεις φορές ως τώρα τα τελευταία 10 χρόνια το 8ωρο, το 5θήμερο, τα ρεπό. Είναι αυτοί δηλαδή που έβαλαν στη το νομοσχέδιο για κατάργηση του 8ωρου πριν καν ψηφιστεί! Είναι αυτοί που επέβαλαν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

Άρα, καμιά έκπληξη δεν δημιουργεί γιατί οι υπουργοί συναντιούνται μαζί τους, ενώ κρύβονται όταν κάτω από τα γραφεία τους διαδηλώνουν εκατοντάδες ή χιλιάδες εργαζόμενοι.

Καμιά έκπληξη ούτε για τα «αποτελέσματα» των συναντήσεων τους. Τα βιώνουμε όλοι και όλες χρόνια τώρα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Για μια ακόμη φορά τους το λέμε καθαρά:

Αποτελέσματα έχουν ΜΟΝΟ οι αγώνες των Συνδικάτων. Από αυτούς τους αγώνες αναγκάστηκε η να εντάξει στην ειδική αποζημίωση τους εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου. Από αυτούς τους αγώνες ασφάλισε όσους έκαναν μονομερείς αναστολής. Από αυτούς τους αγώνες έκανε πίσω και διασφάλισε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων δεν είχαν εξασφαλίσει 50 ένσημα.

Κι επειδή τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ομοσπονδία φρόντισαν τους λίγους «αναξιοπαθείς» μεγαλοξενοδόχους, μεγαλοεστιάτορες, ή tour operators, η μια με την απαλλαγή τους από μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας νέο πακτωλό επιδοτήσεων και η άλλη με φτηνά, ευέλικτα εργατικά χέρια, δεν μένει παρά οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους να φροντίσουν για τους πολλούς. Αυτούς που έβγαλαν την περασμένη 8ετία 120 δισ. ευρώ και σήμερα είναι αντιμέτωποι με την φτώχια και την εξαθλίωση, την αβεβαιότητα και την πανδημία.

Γι’ αυτό όλοι και όλες 9 Απρίλη σε κάθε περιοχή διαδηλώνουμε με τα μας.

Για να παραμείνουμε υγιείς

Για να μην πεινάσει κανείς

Για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά

Για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση