Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απειλές σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΜΒ για σχόλιο κατά της πλειοψηφίας
Απειλές σε εργαζόμενο  της  ΔΕΥΑΜΒ για σχόλιο κατά της πλειοψηφίας

Απειλές σε εργαζόμενο της ΔΕΥΑΜΒ για σχόλιο κατά της πλειοψηφίας

Τις πειλές γι παραπομπή στο πειθαρχικό της ΔΕΥΑΜΒ και την προσπάθεια φίμωσης εργαζόμενου, επειδή σχολίασε και διατύπωσε τη γνώμη του για διάφορα ζητήματα, που αφορούν στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΔΕΥΑΜΒ, με ομόφωνη απόφασή της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, έχουν λοιδωρηθεί κατ' επανάληψη από την παρούσα διοίκηση και ιδιαίτερα από τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με απαξιωτικούς για την εργασία τους και χυδαίους χαρακτηρισμούς και έχουν συκοφαντηθεί πολλαπλώς δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η αντίδραση των εργαζόμενων διακατέχονταν από ωριμότητα και όχι πανικό, πάντα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής αντίληψης και συμπεριφοράς.

Μας προβληματίζουν έντονα οι παραπάνω ενέργειες, όπως εκδηλώθηκαν εναντίον συναδέλφου, επειδή διατύπωσε ευθαρσώς και ελεύθερα τις απόψεις του και προέβη σε σχολιασμό ενεργειών, όπως είχε κάθε δικαίωμα και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε απλά αντίθετοι σε τέτοιου είδους παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες, αλλά ότι δεν θα περάσουν. Βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και απαιτούμε το άμεσο σταμάτημα κάθε προσπάθειας ή ενέργειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Εν τω μετακξύ, πραγματοποιήθηκε,παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων μελών του συλλόγου, η εκλογικοαπολογιστική συνέλευση. Η Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό δράσης του σωματείου και τον οικονομικό απολογισμό, εξέλεξε εφορευτική επιτροπή και προκήρυξε εκλογές στις 17 Φεβρουαρίου για ανάδειξη νέας διοίκησης .

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου , στις ώρες 8.00 – 14.30, στο κτήριο της οδού Χατζηαργύρη.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται στην Εφορευτική Επιτροπή, μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου.

Η Εφορευτική Επιτροπή, αποτελείται από τα τακτικά μέλη Αλέκα Τριανταφύλλου, Δημ. Τιλελή, Γιάννη Σκρίμπα και τα αναπληρωματικά μέλη Ηλία Τριανταφύλλου και Κώστα Φώτου.

Όσον αφορά τον απολογισμό, ο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, την περασμένη διετία, ασχολήθηκε με τις δικαστικές διεκδικήσεις για τις των ετών 2010-2011- Οκτώβρης 2012, για τις οποίες αναμένεται εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο τον Μάιο του 2016. Ακόμη και αν το εφετείο δεχθεί την της επιχείρησης, τότε οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα δικαιωθούν για το 40% του συνόλου των περικοπών.

Επίσης ο ασχολήθηκε με τις δικαστικές διεκδικήσεις για τις υπερβάλλουσες που επιβλήθηκαν από το 2013 και μετά. Κέρδισε την προσωρινή διαταγή και τα ασφαλιστικά, έχασε την αγωγή στο πρωτοδικείο, κέρδισε στο Εφετείο τελεσίδικα, αλλά η διοίκηση δεν δείχνει προθυμία για την υλοποίηση της απόφασης.

Επίσης με την εφαρμογή του ωραρίου των 32 ωρών στους υδραυλικούς και στους εργάτες ύδρευσης, που υλοποιήθηκε από τον Ιούνιο του 2015 και εκκρεμεί η απόδοση της υπερωριακής απασχόλησης αναδρομικά. Με την επιφυλακή και την αποζημίωσή της. Πέτυχαν αποζημίωση μέχρι το τέλος του 2014, προχώρησαν σε αποχή από τον Απρίλη μέχρι τον Αύγουστο και τελικά αποδόθηκε καύσιμο ανά ημέρα επιφυλακής.

Τέλος, έγιναν παρεμβάσεις στο ΔΣ και στον τύπο για τους προϋπολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ , την τιμή του νερού, την απόπειρα «παραίτησης» των διευθυντικών στελεχών, την πραγματικότητα της θέσης της επιχείρησης, τις απόπειρες και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, καθώς και τα προτα της επιχείρησης, τις ελλείψεις προσωπικού, την αιμορραγία στην άρδευση, τα θέματα νομιμότητας και τήρησης της νομοθεσίας και προστασίας των εργαζόμενων στις Καλλικρατικές περιοχές.

Πλέον με τον ν. 4024/2011, οι ΔΕΥΑ εντάχθηκαν χωρίς αμφισβήτηση στον Δημόσιο Τομέα. Τα μισθολογικά καθορίζονται από το κατά περίπτωση ενιαίο μισθολόγιο, ενώ ο έλεγχος του επιτρόπου απαγορεύει κάθε ευελιξία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων, οι μάχες των επόμενων χρόνων θα έχουν πιο πολιτικό χρώμα και θα αφορούν στην επαναφορά του συνταγματικού δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην υπεράσπιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στην αξιοποίηση της δυνατότητας παροχών και στη διεύρυνση της απόδοσης του ανθυγιεινού επιδόματος και του 32ωρου.

"Αλιεύοντας" την είδηση