Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δέσμευση υπουργείου για μείωση κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ
Δέσμευση υπουργείου για μείωση  κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ

Δέσμευση υπουργείου για μείωση κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ

Ικανοποιημένο εμφανίστηκε το Σωματείο Εργαζομένων στη και Βελεστίνου, μετά τη σημερινή συνάντηση το απόγευμα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδ Τζάκρη, στο υπουργείο και τις δεσμεύσεις που απέσπασε για μείωση του κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή και εκτός της υφυπουργού Βιομηχανίας παρέστησαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εργασίας και Ενέργειας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Θοδωρής κλαβίνης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπόψη των εκπροσώπων των τριών υπουργείων και ζήτησαν να εξετάσουν το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής, ώστε να επανέλθουν οι μισθοί τους στα κανονικά επίπεδα και να συνεχιστούν τα έργα του ΕΣΠΑ, διότι, όσο μένουν στάσιμα, οι ίδιοι είδαν μείωση των αποδοχών τους κατά 35-40% συνολικά, με την που έχει εφαρμοστεί.

Η υφυπουργός και οι .Γ. των δύο υπουργείων δεσμεύτηκαν προς τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία ότι εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση μείωσης του ενεργειακού κόστους, ενώ διαβεβαίωσαν ότι τα έργα του ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν με τα χρήματα που θα πέσουν άμεσα στην .

Η κα Τζάκρη, επιπλέον ανέφερε, ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων το υπουργείο Βιομηχανίας θα ξεκινήσει συναντήσεις με τις χαλυβουργίες της χς και θα συζητήσουν το θέμα μείωσης του κόστους ενέργειας, με πιστοποιήσεις εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά τιμολόγια και διακοψιμότητα (μπόνους για συγκεκριμένες ώρες χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας).

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την υφυπουργό στη συνάντηση που θα έχει με τη Χαλυβουργία ς, να ζητήσει να δεσμευτεί ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα επανέλθουν στα προ περικοπών επίπεδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση