Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δέσμευση υπουργείου για μείωση κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ
Δέσμευση υπουργείου για μείωση  κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ

Δέσμευση υπουργείου για μείωση κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ

Ικανοποιημένο εμφανίστηκε το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου και Βελεστίνου, μετά τη σημερινή συνάντηση το απόγευμα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, στο υπουργείο και τις δεσμεύσεις που απέσπασε για του κόστους ενέργειας και συνέχιση των έργων του ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Κατερίνας και Μάκη Μπαλλή και εκτός της υφυπουργού Βιομηχανίας παρέστησαν οι των υπουργείων Εργασίας και Ενέργειας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θοδωρής Γκλαβίνης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπόψη των εκπροσώπων των τριών υπουργείων και ζήτησαν να εξετάσουν το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής, ώστε να επανέλθουν οι μισθοί τους στα κανονικά επίπεδα και να συνεχιστούν τα του ΕΣΠΑ, διότι, όσο μένουν στάσιμα, οι ίδιοι είδαν μείωση των αποδοχών τους κατά 35-40% συνολικά, με την εκ περιτροπής εργασία που έχει εφαρμοστεί.

Η υφυπουργός και οι Γ.Γ. των δύο υπουργείων δεσμεύτηκαν προς τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία ότι εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση μείωσης του ενεργειακού κόστους, ενώ διαβεβαίωσαν ότι τα του θα συνεχιστούν με τα χρήματα που θα πέσουν άμεσα στην αγορά.

Η κα Τζάκρη, επιπλέον ανέφερε, ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων το υπουργείο Βιομηχανίας θα ξεκινήσει συναντήσεις με τις χαλυβουργίες της χώρας και θα συζητήσουν το θέμα μείωσης του κόστους ενέργειας, με πιστοποιήσεις εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά τιμολόγια και διακοψιμότητα (μπόνους για συγκεκριμένες ώρες χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας).

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την υφυπουργό στη συνάντηση που θα έχει με τη Χαλυβουργία Θεσσαλίας, να ζητήσει να δεσμευτεί ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα επανέλθουν στα προ περικοπών επίπεδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση