Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δεκάδες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις εστίασης
Δεκάδες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις εστίασης

Δεκάδες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις εστίασης

Σύνηθες φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εστίαση στη , καθώς σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού από τη ΔΑΣ Γιώργο Μαστρογιάννη, οι επιθεωρητές εργασίας το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους σε 56 τέτοιου είδους, διαπιστώνοντας παραβάσεις στο 75% αυτών!

Σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε διαμαρτυρίας στο γραφείο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Βόλο, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν οι διανομείς φαγητού από την εργοδοτική αυθαιρεσία, με αφορμή το τραγικό της περασμένης Παρασκευής στο Βόλο, με θύμα έναν 33χρονο διανομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαστρογιάννη που εργάζεται και ο ίδιος ως διανομέας, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε 25 θανάτους στον τομέα των διανομέων – ντελίβερι.

Όπως είπε “Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη ς και προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν φτιάξει “οπλοστάσιο” προς όφελος των επιχειρηματιών με μισθούς πείνας, τριών ευρώ την ώρα, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες. Πολύ λίγα μαγαζιά προσφέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Χρειάζεται να πούμε Φτάνει πια. Θέλει συσπείρωση στο σωματείο. Το σωματείο υπάρχει αλλά δεν έχει δράση”.

Επίσης, όπως σημείωσε πολλοί διανομείς φοβούνται ότι αν καταγγείλουν κάτι θα απολυθούν.

“Η επιθεώρηση μας ενημέρωσε ότι γίνονται πολύ στον επισιτισμό κι από το Υπουργείο υπάρχει εντολή να γίνονται τα έχουν αυξηθεί αλλά, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να μην πάμε με μειωμένες απαιτήσεις”.

Ο κ. Μαστρογιάννης, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις των εργοδοτών, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις διανομέων που οδηγούν επικίνδυνα, υπό την πίεση των εργοδοτών για παράδοση των παραγγελιών όλο και γρηγορότερα.

Μάλιστα υπάρχουν εργοδότες όπως κατήγγειλε, που έχουν τοποθετήσει στα μηχανάκια , βγάζοντας το συνολικό χρόνο για την παράδοση, και σε περίπτωση που ο διανομέας καθυστερήσει του κάνουν παρατήρηση για ποιο λόγο άργησε.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση