Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΔΕΗ: Κατόπιν συνεννόησης με ΓΕΝΟΠ η αποχώρηση 200 εργαζομένων
ΔΕΗ: Κατόπιν συνεννόησης με ΓΕΝΟΠ η αποχώρηση 200 εργαζομένων

ΔΕΗ: Κατόπιν συνεννόησης με ΓΕΝΟΠ η αποχώρηση 200 εργαζομένων

Σε επόμενη φάση κι φού προηγουμένως υπάρξει συνεννόηση με τη , θα προχωρήσει το σχέδιο της ΔΕΗ για αποχώρηση 200 εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, αλλά παραμένουν στην επιχείρηση.

Το θέμα που άνοιξε η διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη περί παραμονής στην επιχείρηση 600 εργαζομένων προχωρημένης ηλικίας που εμποδίζουν την εξέλιξη νεοτέρων, έγινε η αιτία να ανοίξει μέτωπο με τη , η οποία με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον κ. Παναγιωτάκη χαρακτηρίζοντάς τον «λαγό» της τρόικας που εξυπηρετεί σχέδια ομαδικών απολύσεων. Ετσι η προγραμματισμένη εισήγηση για αποχώρηση 200 εργαζομένων στη χθεσινή του διοικητικού συμβουλίου, όπως είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη, περιορίστηκε σε μια απλή ενημέρωση και καταγραφή της διάρθρωσης του προσωπικού βάσει επικαιροποιημένης μελέτης της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης. Στη , που έγινε παρουσία της ΟΠ, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα της παραμονής στην επιχείρηση εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και το γενικότερο ηλικιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 50 έτη. Συμφωνήθηκε το θέμα να επιστρέψει, αφού προηγουμένως υπάρξει συζήτηση με τη ΓΕΝΟΠ, η οποία από την πλευρά της επιχείρησε να αντιστρέψει το πρόβλημα, θέτοντας με της προς τον νέο υπουργό Γιώργο Σταθάκη θέμα προσλήψεων. Με την ίδια , η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει στον υπουργό τα γενικότερα προβλήματα της επιχείρησης και τον καλεί να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του Πάνου Σκουρλέτη στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ.

Στο χθεσινό Δ.Σ., ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε και για την πορεία του προγράμματος διακανονισμών για την αποπληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ φέρεται μερικώς ικανοποιημένη από την πορεία του προγράμματος καθώς από τη μια παρατηρείται μεγάλη προσέλευση καταναλωτών για διακανονισμό οφειλών, από την άλλη όμως οι ρυθμίσεις δεν τηρούνται πάντα. Το πρόβλημα των ανεξόφλητων οφειλών και της εισπραξιμότητας μεταφέρθηκε από τον κ. Παναγιωτάκη και στον νέο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΗ την ίδια ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του. O κ. Παναγιωτάκης, στην εφ' όλης της ύλης ενημέρωση προς τον υπουργό, εστίασε την προσοχή του και στα ΝΟΜΕ, όπως και στη συνεχή υποχώρηση του λιγνίτη στο μείγμα καυσίμου της ΔΕΗ. Ο κ. Παναγιωτάκης δεν έχει κρύψει τη διαφωνία του με τα ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος), τα οποία ήταν και ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης με τον κ. Σκουρλέτη. Εκτίμηση του κ. Παναγιωτάκη, η οποία μεταφέρθηκε στον νέο υπουργό, είναι ότι η ΔΕΗ μέσω των δημοπρασιών διαθέτει την ενέργεια που παράγει κάτω από το λειτουργικό της κόστος και ότι το εργαλείο αυτό, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων στη ΔΕΗ, λειτουργεί ως αντικίνητρο παρς για την ίδια αλλά και για τους ιδιώτες παραγωγούς. O υπουργός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ, ζήτησε από τον πρόεδρο της επιχείρησης αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα θέματα ρευστότητας και τα γενικότερα ζητήματα της επιχείρησης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ με χθεσινή της ανακοίνωση, και με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα, διευκρινίζει ότι οι επισφάλειες πελατών χαμηλής και μέσης τάσης στο α΄ εξάμηνο του 2016 ανήλθαν σε 296,6 εκατ. ευρώ και όχι σε 781 εκατ. ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο σύνολο του έτους 2015.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση