Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η στο προεκλογικό της πρόγρμμ αναφερόταν στη δημιουργία μιας Οικονομίας με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες, με πολλές και καλές θέσεις ς. Τα αποτελέσματα μετά από τρία χρόνια διας  δικαιώνουν. Κάναμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε και συνεχίζουμε περαιτέρω.

Από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες θέσεις ς, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2011, ο αριθμός των απασχολουμένων να φτάσει τα 4,1 εκατομμύρια.

Στο Α' εξάμηνο του ‘22 το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις.

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι σε μεγάλο ποσοστό πλήρους απασχόλησης, υψηλών δεξιοτήτων και προσφέρουν καλύτερα εισοδήματα.

Η ανεργία τον Ιούλιο του ήταν 12,6%, 4,7 μονάδες λιγότερο από το ποσοστό ανεργίας που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεργία είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 12ετίας.

Συνολικά, τα μέτρα στήριξης της ς εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας ανήλθαν συνολικά στα 10 δις ευρώ, για την περίοδο 2020 – 2022.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στήριξης που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι.

Οι αναστολές συμβάσεων, συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση