Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία στο προεκλογικό της αναφερόταν στη δημιουργία μιας Οικονομίας με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους , με πολλές και καλές . Τα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης  δικαιώνουν. Κάναμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε και συνεχίζουμε περαιτέρω.

Από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του δημιουργήθηκαν 300 χιλιάδες νέες , με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2011, ο αριθμός των απασχολουμένων να φτάσει τα 4,1 εκατομμύρια.

Στο Α' εξάμηνο του ‘22 το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 267.192 θέσεις.

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι σε μεγάλο ποσοστό πλήρους ς, υψηλών δεξιοτήτων και προσφέρουν καλύτερα εισοδήματα.

Η τον Ιούλιο του ήταν 12,6%, 4,7 μονάδες λιγότερο από το ποσοστό ανεργίας που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεργία είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 12ετίας.

Συνολικά, τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας ανήλθαν συνολικά στα 10 δις ευρώ, για την περίοδο 2020 – 2022.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στήριξης που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι και άνεργοι.

Οι αναστολές συμβάσεων, συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των εργαζομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση