Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Χρ. Τριαντόπουλος: Επέκταση μείωσης ενοικίου και στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων
Χρ. Τριαντόπουλος: Επέκταση μείωσης ενοικίου και στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων

Χρ. Τριαντόπουλος: Επέκταση μείωσης ενοικίου και στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων

Στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για την κύρωση των πρόσφατων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, η επεκτείνει το δίχτυ προστασίας, τόσο για τους μισθωτές που επλήγησαν από την υγειονομική , όσο και για τους εκμισθωτές ακινήτων που είδαν τα μισθώματά τους να μειώνονται.

Συγκεκριμένα, το νέο περιλαμβάνει παρεμβάσεις με τις οποίες επεκτείνεται το μέτρο μείωσης μισθωμάτων κατά 40% και για τους επόμενους μήνες ανάλογα με τον κλάδο. Ανάλογη κάλυψη έχουν και οι των επιχειρήσεων αυτών για την κύρια κατοικία τους, καθώς και τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Παράλληλα, θεσπίζονται μέτρα στήριξης των εκμισθωτών ακινήτων των οποίων μειώθηκαν τα μισθώματα κατά 40%, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όπως είχε αναφερθεί και κατά την προηγούμενη περίοδο, το Υπουργείο Οικονομικών προετοίμαζε παρεμβάσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων το μίσθωμα μειώθηκε κατά 40% στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού – ένα μέτρο που επεκτείνεται και τους επόμενους μήνες. Έτσι, με τις διατάξεις στην τροπολογία που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή προβλέπονται μία σειρά από παρεμβάσεις που στηρίζουν τους ιδιοκτήτες, στο πλαίσιο του ευρύτερου διαμοιρασμού της επιβάρυνσης από την τρέχουσα . Συγκεκριμένα, για όλα τα φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα σε πρόσωπα, τα οποία στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού απαλλάσσονται από την καταβολή ποσοστού 40% του συμφωνηθέντος μισθώματος, προβλέπεται ότι:

  • Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων στη και αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ενώ για το διάστημα της αναστολής δεν υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
  • Χορηγείται δικαίωμα έκπτωσης 25% σε περίπτωση που έχουν καταβάλει ή καταβάλλουν εγκαίρως υποχρεώσεις και οφειλές που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, με κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
  • Καθίσταται ξεκάθαρο ότι δεν συνιστά εισόδημα και δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης το ποσό του μισθώματος που δεν εισπράχθηκε ή δεν εισπράττεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, για όλους τους μήνες που ίσχυσε ή θα ισχύσει το μέτρο μειωμένης καταβολής επί του μηνιαίου μισθώματος σε ποσοστό 40%.
  • Χορηγείται δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών αυτών λογιζομένων πριν την ως άνω μείωση, από οφειλές με καταληκτική καταβολής προς τη αρχή από 31 Ιουλίου 2020 και μετά, πλην των οφειλών από /διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής, οφειλών υπέρ αλλοδαπού δημοσίου και από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις με αναδρομική ισχύ, στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού, που έρχονται να στηρίξουν όλους τους ιδιοκτήτες που επηρεάστηκαν από τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση