Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση των αδειών εκπαιδευτών σχολών οδηγών
Ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση των αδειών εκπαιδευτών σχολών οδηγών

Ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση των αδειών εκπαιδευτών σχολών οδηγών

 

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής .

 

Σε ενέργειες για τη διευκόλυνση της παροχής ασφαλιστικής ενημερότητας, που είναι υποχρεωμένοι να κατέχουν για την ανανέωση των αδειών τους οι εκπαιδευτές σχολών οδηγών, ζητά  με αναφορά του να προβούν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής . της Νέας Δημοκρατίας  , προωθώντας το σχετικό αίτημα του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας.

Όπως σημειώνεται στην αναφορά, σύμφωνα με το Π.Δ 208/2002 για την ανανέωση της άδειας του εκπαιδευτή, για την αλλαγή ή έκδοση άδειας λειτουργίας σχολής οδηγών και Kέντρου θεωρητικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών, καθώς και την άδεια λειτουργίας υποκαταστήματος σχολής οδηγών, είναι απαιτούμενο δικαιολογητικό η Ασφαλιστική Ενημερότητα από τον ΕΦΚΑ.

Από την προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας,  συσσωρεύτηκαν προβλήματα στη λειτουργία των Σχολών Οδήγησης,  λόγω της πολύμηνης αποχής των εξεταστών και τη μη διενέργεια πρακτικών εξετάσεων, γεγονός που επέτεινε η πανδημία και η συνακόλουθη αναστολή των εργασιών τους.

Η επακόλουθη των εσόδων,  είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων.

Ο κ. Λιούπης με την αναφορά του ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την παρέμβασή τους, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των  εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών, αντιμετωπίζοντας  με αυτό τον τρόπο τις οικονομικές επιπτώσεις, που προκάλεσε η πανδημία στον συγκεκριμένο κλάδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση