Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας
Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας

Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας

Ο Αρειος Πάγος έκρινε συνταγματική την κατάργηση της ρήτρας μονιμότητας που προστάτευε από απολύσεις σε εργαζόμενους στα και άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων από το δεύτερο Μνημόνιο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη ρήτρα η οποία περιελάμβανε ρυθμίσεις αυξημένης προστασίας για τους εργαζόμενους από καταγγελίες των  συμβάσεων τους, που καταργήθηκαν με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 κατ΄εφαρμογή του Μνημονίου Νο2.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρει πως ο περιορισμός των εγγυήσεων στις απολύσεις αποσκοπεί,  μεταξύ των άλλων, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στον ‘Αρειο Πάγο είχαν προσφύγει 5 στο Χαλκιδικής (οδηγοί και εισπράκτορες) οι οποιοι απολύθηκαν με βάση τις εργατικές διατάξεις  για τις απολύσεις (νόμοι 2012/1920 και 3198/1951) και όχι τις διατάξεις του γενικού κανονισμού προσωπικού  των ΚΤΕΛ (Προεδρικό Διάταγμα 246/2006) που περιλαμβάνει τις «ρήτρες μονιμότητας» για την προστασία των εργαζομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση