Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας
Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας

Άρειος Πάγος: συνταγματική η κατάργηση ρήτρας μονιμότητας

Ο Αρειος Πάγος έκρινε συνταγματική την της ρήτρας μονιμότητας που προστάτευε από σε εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ και άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι συνταγματικοί οι περιορισμοί των εργατικών δικαιωμάτων από το δεύτερο Μνημόνιο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη ρήτρα η οποία περιελάμβανε αυξημένης προστασίας για τους εργαζόμενους από των  συμβάσεων τους, που καταργήθηκαν με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 κατ΄εφαρμογή του Μνημονίου Νο2.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρει πως ο περιορισμός των εγγυήσεων στις αποσκοπεί,  μεταξύ των άλλων, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στον ‘Αρειο Πάγο είχαν προσφύγει 5 στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (οδηγοί και εισπράκτορες) οι οποιοι απολύθηκαν με βάση τις εργατικές διατάξεις  για τις απολύσεις (νόμοι 2012/1920 και 3198/1951) και όχι τις διατάξεις του γενικού κανονισμού προσωπικού  των ΚΤΕΛ ( 246/2006) που περιλαμβάνει τις «ρήτρες μονιμότητας» για την των εργαζομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση