Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Απουσία των καθαριστριών του ΑΓΝΒ η συγκέντρωση συμπαράστασης
Απουσία των καθαριστριών του ΑΓΝΒ η συγκέντρωση συμπαράστασης

Απουσία των καθαριστριών του ΑΓΝΒ η συγκέντρωση συμπαράστασης

Aπουσία των 35 καθαριστριών που απασχολούνται σε εργολάβο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασία μετά τις 15 Απριλίου που λήγει η σύμβασή τους, έγινε η συγκέντρωση συμπαράστασής τους σήμερα το πρωί στην είσοδο του από το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας και εκπρόσωπους άλλων Σωματείων και φορέων.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά, η κινητοποίηση έγινε στο Νοσοκομείο για να υποστηριχτούν οι καθαρίστριες, που με τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, οι περισσότερες θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Στο σήμερα εργάζονται 35 καθαρίστριες, που απασχολούνται σε εργολάβο η του οποίου λήγει στις 15 Απριλίου και θα μείνουν άνεργες, ανέφερε η του Σωματείου.

«Ο μεν εργολάβος τις καθησυχάζει ότι θα προσφύγει και θα δικαιωθεί, για να ανανεώσει την εργολαβία, η δε Διοίκηση του Νοσοκομείου τους λέει ότι τους έχει δώσει μπόνους, διότι εργάζονται σε δημόσια κτίρια και θα προσληφθούν με το νόμο ΑΣΕΠ, τη στιγμή που βασικός παράγοντας των κριτηρίων είναι η κάρτα ανεργίας», είπε η κ. Πλαγερά, που προέβλεψε ότι οι καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος θα μείνουν εκτός από τον ΑΣΕΠ.

Η ίδια τόνισε ότι εκπρόσωποι Σωματείων πήγαν στο Νοσοκομείο να τις στηρίξουν, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης σήμερα και σημείωσε ότι οι περισσότερες καθαρίστριες είναι ηλικίας άνω των 40 χρονών, που σημαίνει ότι δεν θα ξαναπιάσουν δουλειά.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου είναι φοβισμένες και δεν φαίνονται διατεθειμένες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και πρόσθεσε ότι με την προηγούμενη εργολαβία, οι μισές καθαρίστριες που ήταν μεγάλες σε ηλικία είχαν μείνει εκτός.

"Αλιεύοντας" την είδηση