Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απορρίπτει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου» την εκ περιτροπής εργασία
Απορρίπτει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου» την εκ περιτροπής εργασία

Απορρίπτει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου» την εκ περιτροπής εργασία

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου», αφού έλαβε γνώση εγγράφως των θέσεων της Εταιρείας και των λόγων που αυτή τώρα επικαλείται, για να επιβάλει την εφαρμογή Συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, από 22/02/2019 έως 12/04/2019, με μια λιγότερη ημέρα την εβδομάδα (Παρασκευή) κάνει γνωστά τα εξής:Το Σωματείο σε καμία περίπτωση δεν συναινεί με την προτεινόμενη, κι εκβιαστική (έναντι απολύσεων!) αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο.

Και τούτο γιατί δεν είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων η αιτία (και άρα η λύση τωρα) του προβλήματος, αλλά η ίδια η της Εταιρίας, να αναζητήσει την πρώτη ύλη από την «πιο φθηνή του Εξωτερικού», σύμφωνα με δική της, εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση της, που οδήγησε, όμως, στο κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιϊας.

Σήμερα και εξαιτίας του επίσης εσφαλμένου προοδευτικού περιορισμού των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, με αποκλειστική και πάλι ευθύνη της, έρχεται η ίδια και επιχειρεί να μετακυλύσει το κόστος των ατυχών αυτών επιλογών της στις πλάτες των εργαζόμενων, οδηγώντας τους στο εκβιαστικό δίλημμα «ή αποδέχεστε αυτήν την κατάσταση και αυτές τις αλλαγές ή το του εργοστασίου καθίσταται άδηλο».

Οι εργαζόμενοι, όμως, που δεν ανέχονται να τους αντιμετωπίζουν σαν αφελείς, πολύ δε περισσότερο, να τους εκβιάζουν, και γνωρίζοντας καλά και από πρώτο χέρι τις αιτίες αυτής της κατάστασης, με ΑΠΟΦΑΣΗ της Γενικής τους Συνέλευσης ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ την πρόταση αυτή της Εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θεωρούν πως ουδείς περισσότερο από τους ίδιους και τους οικογένειές τους δεν πονά και δεν νοιάζεται για το του εργοστασίου, για τον λόγο δε αυτόν και δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια σε βάρος τους, προκειμένου να επικαλυφθούν οι ευθύνες εκείνων που πραγματικά τις φέρουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση